2022. június 18., 15:13

Felkészülés: Győzelemmel debütált a DAC kispadján Adrian Guľa

Szombat kora délelőtt lejátszotta első felkészülési mérkőzését a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes a héten kinevezett Adrian Guľa vezetésével a MOL Akadémián a Fortuna Liga előző idényéből kiesett Garamszentkereszt csapatát fogadták.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Első felkészülési mérkőzését játszotta a Konferencia Liga selejtezőire készülő dunaszerdahelyi DAC. A dunaszerdahelyi együttes immáron új edző irányításával, nevezetesen Adrian Guľa vezetésével készül a nemzetközi kupaporondra és a következő idényre.

A 46 esztendős szakembert hivatalosan szerdán nevezték ki a csapat élére, így sok ideje még nem volt, ráadásul a keret teljes egészében még nem is állt a rendelkezésére, ugyanis több játékos sérülés miatt, illetve a válogatott szünet miatt még több futballista szabadságát tölti.

Guľa bemutatását követően, mint elmondta lehetőséget szeretne adni, a DAC fiataljainak, valamint a DAC farmcsapatából is meghívott pár futballistát. A sárga-kékek első ellenfele a felkészülés során a Fortuna Liga előző idényéből kiesett Garamszentkereszt volt, ahol két felvidéki Krén Bálint és Sandal Dominik is lehetőséget kapott Léránt Péter vezetőedzőtől a DAC elleni mérkőzésen. A házigazda DAC keretében több fiatal is lehetőséget kapott a DAC U19-es csapatából, illetve a Somorja együtteséből is.

A magyar futballisták közül az első felkészülési mérkőzésen Hahn János, Szánthó Regő kapott lehetőséget, míg Balogh Norbert, Kalmár Zsolt, Szendrei Ákos, valamint Veszelinov Dániel még hiányzott a nyári felkészülés első mérkőzésén.

A vendégek jól kezdték a mérkőzést és az első negyedóra után meg is szerezték a vezetést,  Berisha révén. A DAC-nak az első félórában nem sikerült kiegyenlíteni, a 32. percben viszont már összejött az egyenlítés, miután Dominik Kružliak egalizált egy szöglet után. Az első félidőben újabb találat nem született, így döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

Fordulást követően mindkét szakvezető a felkészülésre jellemzően sok cserét hajtott végre és igyekeztek minél több játékosnak lehetőséget adni. Adrian Guľa a szünetben négyet is cserélt. A találkozó 56. percében már a sárga-kékeknél volt az előny miután Andzouana is betalált.

A hajrában a kongói szélső büntetőből állította be a 3-1-es végeredményt. A DAC ezzel győzelemmel kezdte a felkészülést, míg Adrian Guľa győzelemmel debütált a sárga-kékek kispadján.

Felkészülési mérkőzés:

FC DAC 1904 – FK Pohronie Garamszentkereszt 3-1 (1-1)

MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 320 néző, v.: Smolák - Hegedűs, Štofik

Gólszerzők: 36. Kružliak, 56. Andzouana, 78. Andzouana (bünetőből) ill. 17. Berisha

DAC: Trnovský (67. Horváth) - Kachút (74. Raška), Kružliak (67. Marić-Bjekić), Brunetti (46. Muhamedbegovic), Yarosh (84. Kňaze) - Dimun (46. Andrezinho), Veselovský (70. Demjanovič), Nagy (84. Lehotský) - Andzouana (84. Vrábel), Hahn (46. Moumou), Szánthó (46. Rymarenko). Vezetőedző: Adrian Guľa.

Garamszentkereszt: Le Giang (46. Hogg) - Krén (61. Čunta, 79. Cíferský), Štrba, Klabník, Čunta (46. Barbora) - Brodziansky, Ožvolda (67. Netolický) - Blahút (79. Tatár), Mateus (61. Šmatlák), Sandal (61. Prachar) - Berisha (61. Holub). Vezetőedző: Lérant Peter.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.