2021. július 16., 10:30

Felkészülés: DAC-siker az Újpest elleni főpróbán

Utolsó felkészülési mérkőzését is lejátszotta a dunaszerdahelyi DAC. A sárga-kékek ellenfele a magyar bajnokság előző idényének hatodik helyezettje az Újpest volt a dunaszerdahelyi MOL Arénában.

Dac
Fotó: dac1904.sk

Megtartotta bajnoki főpróbáját a DAC, a csallóközi együttes a MOL Arénában az Újpestet fogadta egy nagyon különleges mérkőzésen, mivel a mérkőzés után a klub bemutatta a nagyközönségnek a klub új címerét. A lila-fehérek az elmúlt idényben a Magyar Kupát is elhódították, így a sárga-kékekhez hasonlóan az Európa Konferencia Ligában második selejtezőkörében lépnek pályára a jövő hét folyamán.

A mérkőzés első komoly lehetősége a vendégek előtt adódott, egy újpesti pontrúgás után Junior Tallo éppenhogy lemaradt a labdáról, így Jedlička kapuja mellé szállt a labda.

Két perccel később a sárga-kékek is megvillantak, Balić remek labdája után Taiwo került helyzetbe, de lövése nem találta el Banai kapuját.

Négy perccel később az újpesti hálóőr nagyon rosszul jött ki, ami után Luciano Vera került ziccerbe, a fiatal argentinnel már csak egy újpesti védő állt szemben, de így sem tudott az üresen tátongó kapuba gurítani a DAC játékosa. A folytatásban is a DAC dominált és sorra alakították ki a nagyobbnál nagyobb gólhelyzeteket a sárga-kékek.

DAC
Fotó: dac1904.sk

A 38. percben Brunetti távoli lövését védte nagy bravúrral Banai, ami ki is jött a kapusról, amire Taiwo csapott le, de nem tudta a hálóba lőni a játékszert. Három perccel az első félidő vége előtt Brunetti gurított vissza Divković elé, a horvát támadó kapásból a léc alá próbált bombázni, de végül csúnyán a kapu fölé durrantott. Két perccel később már a sokadik dunaszerdahelyi lehetőség maradt ki, ezúttal Vera tüzelt nem sokkal a kapu mellé, majd az első félidő zárásaként Fábry sem tudta megtörni a gólcsendet.

A dunaszerdahelyi együttes a második félidőt is aktívan, előbb Taiwo majd Divković került helyzetbe, de egyikből sem született meg a sárga-kékek vezető találata.

A mérkőzés 57. percében törte meg a gólcsendet a hazai együttes, Moumou tört be a tizenhatoson belülre, majd kapura lőtt, amibe a gólvonal előtt Taiwo még beleért a és a kapuba gurított.

A folytatásban mindkét szakvezető több cserét is végrehajtott.

Húsz perccel a vége előtt az Újpest kiegyenlített, miután Antonov gyönyörű szabadrúgásgólt szerzett, Vantruba nem tudott hárítani. Tíz perccel a vége előtt Schäfer András ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, amiért járt is a büntetőt. A megítélt büntetőt Andrija Balić váltotta gólra, ami a sárga-kékek győzelmét is jelentette.

A DAC az Újpest elleni győzelemmel hangolt a jövő heti Partizán Belgrád elleni Európa Konferencia Liga-selejtezőre, valamint a Nagymihály elleni szezonrajtra.

Felkészülési mérkőzés:

FC DAC 1904 - Újpest 2-1 (0-0)

MOL Aréna, Dunaszerdahely

Gólszerzők: Taiwo (57.), Balić (81., büntetőből) ill. Antonov (70.)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.