2021. június 2., 09:19

Felkészülés az Eb-re: Bénes góllal játszott döntetlent a szlovák válogatott

Az Európa-bajnokságra készülő szlovák labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen döntetlent játszott Bulgáriával. A mérkőzésen a doborgazi származású Bénes László is gólt szerzett.

Bénes László gólöröme
Fotó: TASR

A hamarosan rajtoló Európa-bajnokságra készülő szlovák válogatott Bulgária ellen játszott felkészülési mérkőzést. A szlovák válogatott az Európa bajnoki keretszűkítés előtt ausztriai edzőtáborban készül az Eb-re.

A szlovákok Bulgária elleni kezdőjében a csallóközi focitehetség, a Mönchengladbach kiválósága, Bénes László is lehetőséget kapott. A találkozón Bulgária a mérkőzés elején, a 9. percben megszerezte a vezetést Iliev góljával.

A bolgárok vezető góljára Bénes László válaszolt a 27. percben, aki első gólját szerezte a szlovák felnőtt válogatottban.

A mérkőzés végeredménye már a mérkőzés első félidejében kialakult, így újabb találat már nem született az 1-1-re végződő mérkőzésen.

Bénes a mérkőzést végigjátszotta, de több játékos is lehetőséget kapott a mérkőzésen. A találkozón a szlovák válogatottban Peter Pekarík 100. alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

A szlovák válogatott szövetségi kapitánya, Štefan Tarkovič szerda reggel véglegesíti az Európa-bajnokságra utazó 26 fős keretét.

A szlovákok június 6-án Bécsben tartják főpróbájukat Ausztria ellen. Szlovákia az Európa-bajnokságon Spanyolországgal, Svédországgal és Lengyelországgal játszik egycsoportban és próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.

Felkészülési mérkőzés az Európa-bajnokságra:

Szlovákia - Bulgária 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Bénes (27.) ill. Iliev (9.)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.