2022. június 25., 16:37

Felkészülés: A Mosonmagyaróvár csapatát is legyőzte a DAC

A nyári felkészülés során harmadik mérkőzését játszotta a dunaszerdahelyi DAC. Az Adrian Guľa vezette sárga-kékek a magyar másodosztály újoncát a Mosonmagyaróvárt látták vendégül a MOL Akadémián.

DAC
Fotó: dac1904.sk

A nyári alapozás során harmadszor lépett pályára a DAC és az új vezetőedző Adrian Guľa irányítása alatt második győzelmét könyvelhette el a csallóközi alakulat, igaz a felkészülés alatt még veretlenek a sárga-kékek, mivel a Slovan ellen döntetleneztek Veszelinovék, míg a Garamszentkeresztet szintén legyőzték. A DAC vezetőedzője ezúttal sem számíthatott több sérült játékosára, többek között Ricardo,Balić, Pinto, Bögi, Kalmár és Szendrei játékára. Jó hír viszont, hogy az utolsóként visszatérő válogatott játékosok is pályára léphettek, Blackman, Davis, Krstović és Ciganiks is.

A Konferencia-liga selejtezőire készülő sárga-kékek szombati ellenfele a MOL Akadémián a magyar másodosztály újonca a Mosonmagyaróvár volt.

A házigazda DAC jól kezdte a mérkőzést, a harmadik percben Nikola Krstović került ziccerbe, ám az óvári hálóőr nagy bravúrral lábbal védeni tudott. Két perccel később a vendégek már nem tudták elkerülni a gólt és Szánthó Regő szöglete után a csapatkapitány Dominik Kružliak megszerezte a vezetést a sárga-kékeknek.

A hazaiak előtt ezek után is akadtak lehetőségek, de az első félidőben újabb gól már nem született. A mérkőzés 25. percében Brahim Moumou egy ütközést követően megsérült és le is kellett cserélni. Mint utólag kiderült a német légiós orrtörést szenvedett, számol be róla a klub hivatalos honlapján.

A második játékrészben a vendégek némi meglepetésre egyenílteni tudtak, szintén egy szöglet után esett az óváriak gólja, miután Illés szölgetét az üresen maradt D´Urso váltotta gólra. A folytatásban mindkét vezetőedző igyekezett minden játékosának lehetőséget adni, Adrian Guľa pályára küldte többek között a Fradi szíriai játékosát Ammar Ramadan-t is, aki Dunaszerdahelyen készül az új idényre jelenleg.

Az egyenlítést követően a DAC folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfél kapuját, jöttek is a helyzetek, de egészen a 72. percig minden kimaradt. Az óvári védelem a 72. percig bírta a hazaiak nyomását és egy újabb szöglet után Dimun szerezte meg a győzelmet jelentő találatot Ciganiks sarokrúgása után.

A DAC ezzel a nyári felkészülés során a második győzelmét könyvelhette el. Adrian Guľa tanítványaira az első tétmérkőzésig már csak egy felkészülési mérkőzés vár, jövő héten csütörtökön a Paks ellen tartják a főpróbát a sárga-kékek a MOL Arénában.

Felkészülési mérkőzés:

FC DAC 1904 - MTE 1904 Credobus Mosonmagyaróvár 2-1 (1-0)

MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 200 néző, v.: Malárik - Straka, Lauer

Gólszerzők: 5. Kružliak, 72. Dimun ill. 50. D´Urso

DAC: Veszelinov (46. Trnovský) - Blackman (46. Andzouana), Kružliak (59. Brunetti), Muhamedbegovic (86. Marić-Bjekić), Davis (46. Ciganiks) - Veselovský (71. Ramadan), Njie (59. Nebyla) - Szánthó (46. Andrezinho), Balogh (59. Hahn), Moumou (25. Rymarenko, 71. Sharani) - Krstović (46. Dimun). Vezetőedző: Adrian Guľa.

Mosonmagyaróvár: Heinrich (46. Slakta) - Illés (64. Buglyó), Deák (46. Papp), Debreceni, Czingráber (46. Szabó) - Gáncs (46. Simita), Végh (46. D´Urso), Stoiacovici (46. Nagy K.) - Tóth (46. Nagy Z.), Boros (46. Hulicsár), Horváth (46. Szabó L.). Vezetőedző: Varga László.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.