Felkészülés: A Máriatölgyessel játszik szombaton a DAC

2021. január 27., 12:30
Ondik Gábor

A téli felkészülés harmadik hétvégéjén is pályára lép a dunaszerdahelyi DAC. A sárga-kékek a másodosztály tavalyi győztese, a Máriatölgyes ellen lépnek pályára hazai környezetben.

Fotó: fcdac.sk

A dunaszerdahelyi DAC a téli felkészülés harmadik hétvégéjén a szlovák másodosztályban szereplő Máriatölgyes ellen lép pályára a MOL Akadémián, szombaton 14 órától. A Peter Jakuš vezetőedző által irányított gárda a szlovák másodosztály második legjobb védelmével rendelkezett ősszel, de az eredmények alapján csak a tabella tizedik helyén zárták a félszezont.

A Máriatölgyes a tavalyi szezonban megnyerte a másodosztályt, így lehetőségük adódott a Nyitrával megküzdeni a Fortuna Ligáért, azonban a nyitrai együttes egy kétmeccses párharc után megőrizte élvonalbeli tagságát.

A dunaszerdahelyi együttesnek ez lesz a harmadik felkészülési mérkőzése, korábban a Vasas otthonában 2-1-re, majd legutóbb a Győri ETO ellen győztek 3-0-ra Kalmárék. A máriatölgyesiek is január 7-én kezdték meg a téli felkészülést, eddigi egyetlen találkozójukon 1-0-ra legyőzték a Fortuna Ligában szereplő Szeredet.