Felkészülés: A DAC elleni győzelemmel hangolt a BL-re a Fradi

2021. június 30., 20:06
Ondik Gábor

A Bajnokok Ligája selejtezőire készülő Ferencváros a dunaszerdahelyi DAC ellen tartotta a BL-főpróbáját a Groupama Arénában.

Fradi-DAC

Szerdán este hazai pályán tartotta BL-főpróbáját a Ferencváros, a szlovák Fortuna Liga előző idényének ezüstérmese, a DAC ellen. Mindkét csapatban akadtak hiányzók, mint például a Fradi ukrán játékosa, Zubkov, aki az Eb-n szerepel, ráadásul csapata Ukrajna a negyeddöntőben érdekelt.

De a vendégeknél is több játékosára nem számíthatott Németh Antal vezetőedző. Az Európa-bajnokságon is nagy szerepet kapó Schäfer András szabadságát tölti, míg a venezuelai Eric Ramirez a Copa Americán szerepel, de több játékos is hiányzott a keretből, így tehát a sárga-kékek tartalékos összeállításban léptek pályára a magyar bajnok otthonában.

A kezdőrúgás előtt felcsendült a Nélküled, a DAC klubhimnuszát maga a dal szerzője, az Ismerős Arcok zenekar énekese, Nyerges Attila énekelte el a Groupam Arénában.  

A Fradi a mérkőzés elejétől kezdve többet birtokolta a labdát, az első percek mozgalmasan teltek: előbb Njie távoli lövése szállt fölé, majd Laidouni ollózása jó 14 méterrel nem találta el a kaput. A folytatásban is a zöld-fehérek domináltak, a 8. percben ismét Laidouni került helyzetbe: Uzuni szöglete után fejelt a kapu fölé. Az első negyedórában Fábry is tüzelt, de ez csemege volt Dibusznak.

A mérkőzés 24. percében újabb ferencvárosi lehetőséget jegyezhettünk fel, Laidouni kiváló passzát Ryan Mmaee küldte kapura, de nem találta el jól a labdát, így Jedlička hárítani tudott. Félórányi játékot követően újabb hazai lehetőség maradt ki, Nguen elől mentett fejjel Beszkorovainyi, a szöglet után Haratin ollózott látványos mozdulattal, Jedlička ismét a helyén volt és védett, de amúgy is les miatt nem ért volna a találat.

Ezt követően a sárga-kékek is megvillantak: Fábry pontrúgása után a DAC ukrán védője Beskorovainyi a jobb sarok mellé csúsztatott fejjel. Az első félidőben egyik csapat sem tudott a hálóba találni, így gól nélkül zárult az első félidő.

A szünetet követően mindkét szakvezető több játékost is becserélt. A második félidőben a Ferencváros továbbra is jobban játszott és sorra dolgozták ki a helyzeteket. A csereként beálló Veszelinov Dániel több nagy védéssel is megmentette a kapott góltól a sárga-kékeket, előbb Nguen majd Uzuni lövését védte a DAC fiatal hálóőre. A 62. percben a DAC előtt is gólszerzési lehetőség akadt, Taiwo lövését azonban könnyedén fogta Bogdán.

Németh Antal a sárga-kékek vezetőedzője lehetőséget biztosított több fiatal játékosának is a bizonyításra. Negyedórával a vége előtt a Ferencváros óriási gólszerzési lehetőséghez jutott: Njie teljesen fölöslegesen elhúzta Baturina lábát a tizenhatoson belül, így büntetőt kaptak a zöld-fehérek, amit Uzuni gólra is váltott. Ezt követően az eredmény már nem változott, a Fradi ezzel győzelemmel hangolt a Bajnokok Ligája selejtezőire.

A DAC legközelebb szombaton a Szombathelyi Haladás ellen lép pályára.

Felkészülési mérkőzés:
Ferencváros - DAC 1904 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, Budapest, 5097 néző, v.: Bogár
Gólszerző: Uzuni (76., büntetőből)
Ferencváros: Dibusz (Bogdán, a szüntben) – Wingo, Blazic (Dvali, a szünetben), S. Mmaee (Iyinbor, 82.), Civic (Csontos D., 82.) – Haratin, Laidouni – Mak (Redzic, a szünetben), Nguen (Gera D., 82.), Uzuni – R. Mmaee (Baturina, 61.). Vezetőedző: Peter Stöger
DAC: Jedlička (Veszelinov, a szünetben) – Vera, Kružliak, Beszkorovajni, Brunetti (Maly, 77.) –
Nebyla (Veselovský, 70.), Njie (C. Braun, 77.), Fábry (Andzouana, 63.) – Divković (Rymarenko, 63.), A. Taiwo (Sharani, 77.), Moumou. Vezetőedző: Németh Antal

Kövesse facebook oldalunkat is!