Feketevízi Tímea: Csodálatos érzés volt a BL-ben bemutatkozni, egy álmom vált valóra!

2020. július 26., 16:34
Ondik Gábor

Visszatért korábbi sikerei helyszínére a csallóközcsütörtöki Feketevízi Tímea. A felvidéki utánpótlás válogatott labdarúgó az új szezont már korábbi csapatánál a Győri ETO-nál kezdi meg. A tehetséges játékost az elmúlt időszakról és a jövőjéről kérdeztük.

Fotó: eto.hu

Egy év pozsonyi kitérő után visszatérsz Győrbe, hogyan született meg ez a megállapodás, hogy visszatérsz korábbi sikereid helyszínére?

Amikor kezdetét vette az átigazolási időszak, megkerestek Győrből. Hosszas gondolkodás után végül úgy döntöttem, hogy visszatérek.

Legutóbb a szlovák bajnok Slovan együttesében szerepeltél, mit adott a pozsonyi szereplés?

Nagyon pozitívan éltem meg ezt az egy évet, örömmel tölt el, hogy részese lehettem ennek a csapatnak.

A pozsonyi együttesnél a felnőttcsapattal a nemzetközi porondon is szerepeltél…

Egyik nagy álmom vált valóra, amikor pályára léphettem a BL-ben, csodálatos érzés volt. Sokat hozzátett a fejlődésemhez, hogy a felnőttek között játszhattam, sikerült tőlük sok mindent tanulnom, de mindig van hova fejlődni.

Milyen különbségeket tapasztatál a szlovák bajnokságban a magyarhoz képest? Melyik bajnokság a színvonalasabb, melyikben van nagyobb fejlődési lehetőség?

A Slovan magasan kiemelkedett a szlovák bajnokságban. Magyarországon viszont magasabb a színvonala a női futballnak, mint Szlovákiában.

Mit vársz a visszatérésedtől, mik a terveid?

Szeretnék minél többet fejlődni, minél több tapasztalatot szerezni, és a csapatot hozzásegíteni a sikeres szerepléshez.

Korábban három évet töltöttél a győri csapatnál, mi volt a legemlékezetesebb pillanatod a csapatnál?

A legemlékezetesebb pillanatnak azt mondanám, mikor bajnokok lettünk az U19-es csapattal.

Nem mehettünk el szó nélkül a koronavírus-járvány mellett sem, mennyire érintett ez a kiesés a bajnokságot, a mindennapi életedet tekintve, valamint a felkészülést?

A járvány kezdetekor a válogatottal Törökországban voltunk, ezért kissé bonyolult volt a hazaút, de szerencsére minden rendben volt. Eleinte nagyon rosszul éltem meg a helyzetet, de próbáltam a pozitív dolgokra koncentrálni. Folyamatosan kaptuk az edzésterveket, ezért szerencsére nem volt gond a felkészüléssel.

A női mezőnyben a Fradi, MTK és még mondhatni a Diósgyőr hármas kiemelkedik a mezőnyből. Mi Győr célja az elkövetkezendő idényben, mivel lenne elégedett a csapat a szezon végén?

Szeretnénk minél sikeresebb szezont zárni, nagyon fiatal csapatunk van, de mindent megteszünk azért, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet .

A női labdarúgásban kire tekintesz példaképedként?

Mindenképp Marozsán Dzsenifer nevét mondanám.

Felvidéki magyarként a szlovák válogatottban is szerepelsz. Gondolkodtál-e már azon, mivel jelenleg Magyarországon focizol, ha érkezne megkeresés a magyar szövetségtől magadra húznád-e a magyar válogatott címeres szerelését? Mit gondolsz erről?

Erről már többször is volt szó́, de még komolyabban nem gondoltam bele. Jelenleg örömmel tölt el, hogy tagja vagyok a szlovák korosztályos válogatottnak.

Egyre több felvidéki fiatal tehetség választja Magyarországot. Mi az, ami vonzóvá teszi számotokra a magyar bajnokságot?

Magyarországon a női futballban jobbak a lehetőségek, magasabb a színvonal. Jobbak a lehetőségek megmutatkozásra is, mivel a média is többet foglalkozik a női focival.

A végére pedig egy gyors kérdezz-felelek:

Kedvenc ital: Narancslé

Kedvenc étel: Csirkepaprikás

Kedvenc csapat: Barcelona

Kedvenc játékos: Marozsán Dzsenifer

Kedvenc zenestílus/zenész: Zayn

Kedvenc színész/nő: Dwayne Johnson / Anne Hathaway

Kedvenc film: A szív bajnokai

Kövesse facebook oldalunkat is!