2021. június 25., 16:15

Fegyelmi eljárást indított az UEFA a német-magyar kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást kezdeményezett a szerdai Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán, "lehetséges diszkriminatív esetek" miatt.

magyar valogatott
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A szervezet nem közölt pontos részleteket, ugyanakkor német sajtóértesülések szerint - korábban a Die Welt számolt be róla - a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen.

A mérkőzés előtt az UEFA  politikai okokra hivatkozva elutasította, hogy Allianz Arena szivárványszínű díszkivilágítást kapjon a mérkőzés során.

A magyar drukkerekkel szemben már zajlik vizsgálat a Portugália és Franciaország elleni, budapesti csoportmeccsek kapcsán, szintén lehetséges diszkriminatív esetek miatt.

A portugál sajtó arról számolt be, hogy Cristiano Ronaldónak ellenséges fogadtatásban volt része a Puskás Arénában, ahol a franciák kulcsemberei közül Kylan Mbappé és Karim Benzema is a hazai drukkerek rasszista céltáblája volt.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.