lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2022. november 1., 19:33

Európa-liga: A belga hatóságok megtiltották a német szurkolók beutazását

A leuveni hatóságok megtiltották az Union Berlin szurkolóinak beutazását a Royale Union Saint-Gilloise elleni idegenbeli labdarúgó Európa-liga csoportmérkőzésre.

UEFA
Fotó: uefa.com

A belga együttes az európai szövetség (UEFA) előírásait követve nem saját pályáján, a brüsszeli Joseph Marien Stadionban játssza hazai találkozóit a nemzetközi kupában, hanem a Den Dreef Stadionban Leuvenben. Utóbbi város célja az intézkedéssel az, hogy

megakadályozza a jegy nélküli berlini drukkerek beutazását, valamint annak megelőzése, hogy az utcákon, a városközpontban vagy a nézőtéren megzavarják a közrendet.

Egyúttal kiemelték: a személyazonosságot már a stadionon kívül ellenőrizni fogják, a német dokumentumokkal rendelkezőket pedig nem engedik be.

Az UEFA nem engedélyezte a német együttesnek, hogy jegyeket adjon el szurkolóinak a találkozóra az október 6-i Malmö elleni idegenbeli mérkőzésen a vendég szektorokban történt szabálytalanságok miatt.

Az Union Berlin elnöke, Dirk Zingler szerint ugyanakkor a szankciók "aránytalanok és helytelenek". Meglátása szerint nem a bűnösöket, hanem számos békés szurkolót büntetnek ezzel.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.