2021. június 14., 18:40

Euro 2020: A dánok nem akarták folytatni, de a szövetség máshogy döntött

A labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő dán válogatott játékosai az európai szövetséget (UEFA) kritizálták, amiért társuk, Christian Eriksen sokkoló esetét követően folytatniuk kellett a Finnország elleni csoportmérkőzésüket.

Dánia
Fotó: TASR/AP

A dán játékosok hétfőn nyilatkoztak először azt követően, hogy

a szombati, koppenhágai találkozó 43. percében Eriksen összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A mérkőzés több mint másfél óra múlva folytatódott.

Kasper Schmeichel, a dánok kapusa szerint játékosként olyan helyzetbe hozták őket, ami szerinte nem volt igazságos. Hozzátette: két választási lehetőséget biztosítottak a csapatoknak, miután 109-szeres válogatott társuk állapotát sikerült az orvosoknak stabilizálniuk, és elszállították a kórházba: akkor este vagy másnap, vasárnap délben folytatják a mérkőzést.

Várni kellett volna még ennek a döntésnek a meghozatalával. Remélem, hogy az UEFA tanul az esetből. Valószínű, szükség lett volna valakire, aki nálunk magasabb pozícióban van, és ki tudja jelenteni azt, hogy most még nincs itt az ideje dönteni erről a dologról, várjunk vele holnapig

- nyilatkozta a Leicester City 34 éves, rutinos labdarúgója.

Édesapja, a legendás Peter Schmeichel - az 1992-ben Eb-aranyérmes dán együttes egyik kulcsembere - szintén a sportág európai irányító szervezetének hozzáállását bírálta, különösen amiatt, hogy a közvélemény felé már úgy kommunikálták a történteket, mintha a csapatok kifejezett kérésére folytatnák aznap a mérkőzést.

Kasper Schmeichel kritikus véleményét osztotta két társa, a Barcelonában játszó Martin Braithwaite, valamint a Tottenham Hotspur középpályása, Pierre-Emile Höjbjerg is. Braithwaite kiemelte:

két lehetőség közül kellett választaniuk, és bár egyik sem volt jó, a kevésbé rossz mellett döntöttek.

Kiemelte:

sokan azonban nem voltak képesek megfelelően koncentrálni a futballra, mert gondolataik máshol jártak.

Ebben a helyzetben talán lehetett volna harmadik alternatív lehetőséget is felajánlani

- mondta.

Kasper Hjulmand szövetségi kapitány vasárnap úgy nyilatkozott:

szerinte sem kellett volna folytatniuk szombaton az összecsapást.

A továbbra is kórházi megfigyelés alatt tartott Eriksen állapotáról a dán szövetség azt közölte, hogy változatlanul stabil. Vasárnap reggel a dán szövetség illetékesei, majd a nap folyamán videokonferencia segítségével már a játékostársak is beszéltek 29 éves támadó középpályással.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.