Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2024. január 23., 20:29

Együttműködési megállapodást kötött a nagykaposi futballklubbal az FC Kassa

Hétfőn ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá az élvonalban szereplő FC Kassa vezetősége a MFK Nagykapossal. A megállapodás célja a labdarúgás felemelkedése a régióban, a kölcsönös együttműködés maximális támogatása az utánpótlásban és az amatőr labdarúgásban egyaránt.

FC Kassa FC Nagykapos
Fotó: fckosice.sk

A nagykaposi városi futballklub lett a hatodik olyan klub, amellyel együttműködési megállapodást kötött az FC Kassa vezetése. E klubok kölcsönös együttműködéséről szóló megállapodás ünnepélyes aláírására hétfőn került sor a Kassai Futballarénában.

Minden aláírt együttműködési memorandum alapvető célja a futball felemelkedése az adott régióban vagy városban”

– mondta az FC Kassa igazgatója, Geri Ádám, aki maga is Alsó-Zemplénből származik.

„Különleges kapcsolatom van ezzel a várossal és magával a klubbal, ezért is örülök, hogy megtaláltuk a közös hangot Petrikán úrral. Hosszú évek óta ismerjük egymást, és örülök, hogy elfogadta a közös együttműködési ajánlatunkat.

Nagyon ambiciózus és komoly klubnak tartom az MFK Nagykapost. Minden lépést regisztrálunk a labdarúgás és különösen az utánpótlás érdekében, amit Nagykaposon tettek. Ebben az irányban szeretnénk segíteni őket, akár technikailag, anyagilag vagy módszeresen. Hiszünk abban a vízióban, hogy a jövő a fiataloké, és minden segítség mindenképpen a fejlődésük hasznára válik”

– tette hozzá Geri Ádám, aki nem csak az FC Kassa igazgatója, hanem kassai klub akadémiai igazgatója is.

Az FC Kassa utánpótlásában több, mint 300 utánpótlás játékos szerepel az U7-es korosztálytól az U19-es korosztályig bezárólag. A Kassai Futball Akadémia beruházásával pedig modern európai körülmények között tudnak majd edzeni a fiatal tehetségek.

FC Kosice együttműködés
Geri Ádám és Petrikán Péter
Fotó:  fckosice.sk

„Örülünk, hogy mindenkivel együttműködést alakíthatunk ki, aki nyitott a kölcsönös támogatásra, és látja értelmét a közös együttműködésben. Saját tapasztalatból tudom, hogy mindig is tehetséges futballisták nőttek fel Nagykaposon és környékén. Örülünk, ha a következő években néhányan csatlakoznak az FC Kassához” – tette hozzá Geri Ádám.

Nagykapos egykor a futball fellegvára volt a régióban. Sok tehetség játszott a klubban, köztük a város jelenlegi polgármestere, Petrikán Péter is.

„Nagy eseménynek tekintem – nemcsak egykori sportolóként vagy tanárként, hanem polgármesterként vagy a városunkban működő városi futballklub képviselőjeként is. Úgy gondolom, hogy az FC Kassával való együttműködésről szóló memorandum aláírása új korszakot nyit a kaposi futballban, ami az egész régió javára válik. Még mindig nagyon sok tehetséges fiú nő fel Dél-Zemplénben, és az FC Kassa jelentheti számukra a következő lépést a karrierjükben" - nyilatkozta az együttműködés aláírását követően Petrikán Péter Nagykapos polgármestere, aki bevallotta, a kölcsönös együttműködésről szóló memorandum megkötése a kölcsönös együttműködés csúcspontja és egyben kezdete volt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.