2021. március 28., 14:44

Dunaszerdahelyi sárga-kékek segítették győzelemhez a somorjaiakat

A szlovák másodosztályban a válogatott szünet alatt is bajnoki fordulót rendeztek. A csallóközi csapatok közül, a komáromiak győztek a Kassa ellen, míg a DAC farmcsapatának számító Somorja vasárnap kora délelőtt lépett pályára hazai pályán a Bártfa ellenében.

Fotó: stksamorin.sk

A somorjai kezdőben több dunaszerdahelyi szerződéssel rendelkező futballista is lehetőséget kapott a kezdőben. Többek között Száraz Benjamin, Niklas Sommer, Sainey Njie, Yhoan Andzouana és Abulrahman Taiwo is a kezdőben kapott lehetőséget.

A mérkőzés 14. percében Száraz kis híján összehozta a vendégeknek a vezetést, de végül időben sikerült mentenie a hálóőrnek. A 25. percben a vendégek kapuja előtt is egy veszélyes lehetőség adódott, egy somorjai előreívelés után a vendégek játékosa Horváth csúsztatott a labdába, ami kis híján meglepte a hazaiak hálóőrét, de hárítani tudott, megakadályozva egy öngóltól a csapatát.

Négy perccel később már a bártfai kapus sem menthette meg csapatát a góltól, Báez remekül ívelte be a somorjaiak negyedik szögletét, amit Stašík fejelt a vendégek hálójába. Az első félidő hajrájában a vendégek előtt komoly egyenlítési lehetőség adódott, a 36. percben Diego Pacheco remek helyről végezhetett el szabadrúgást, tekerése azonban a léc fölé szállt. Két perccel a szünet előtt a hazaiak vezetőedzője kényszerű cserére szorult, ugyanis a somorjai Aldo Báez nem tudta folytatni sérülés miatt.

Az első félidő utolsó másodperceiben pontrúgáshoz jutott a Somorja, Dominik Veselovský centerezett a tizenhatoson belülre, ami után Njie elé került a játékszer és megszerzete a hazaiak második gólját is, ami a félidei eredményt is jelentette.

Szünetről visszatérve szinte azonnal gólt szerezhettek volna a hazaiak, Njie próbálkozása az egyik bártfai játékoson változtatott irányt, ami végül a vendégek szerencséjére szögletre pattant. A folytatásban is nagy fölényben játszottak a hazaiak. A 64. percben újabb nagy somorjai lehetőség maradt ki, Taiwo gurított vissza lövésre, az érkező Jančo próbálkozását a bártfai Čikoš-Pavličko kapus nagy bravúrral védte.

Egy perccel később a 65. percben a mérkőzés egy legszebb akcióját vitték végig a hazaiak, Andzouana közel 40 méterre a kaputól megindult és óriási szólója után góllal koronázta meg az akciót, ezzel eldöntve a három pont sorsát.

Hat perccel később ismét zörrent a bártfai háló, ezúttal Rymarenko volt eredményes. A Bártfa előtt a 79. percben ott volt a szépítés lehetősége, egy szabadrúgás kombináció után Petko szépíthetett volna, de nem találta el Száraz kapuját.

A mérkőzés 5-0-s végeredményét a 84. percben a DAC nigériai támadója Abdulrahman Taiwo állította be, miután egy remek indítást kapott, amiből megszerezte a Somorja ötödik gólját is. A találkozón három DAC-játékos is gólt szerzett.

A DAC farmcsapata három nyeretlen bajnoki után győzött ismét és a tabella tizedik helyére zárkóztak fel. A somorjaiak a következő fordulóban szintén hazai pályán a Tőketerebes csapatát fogadják.

II.liga, 22. forduló:
FC STK Somorja - Partizán Bártfa 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Stašík (29.), Njie (45.), Andzouana (65.), Rymarenko (71.), Taiwo (84.)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.