Divkovic góljával győzött a DAC Nyitrán, újra vezetik a tabellát

2020. november 21., 19:02
Ondik Gábor

A válogatott szünet után ismét a klubfocié volt a főszerep. A Fortuna Liga 14. fordulójában a dunaszerdahelyi DAC a Nyitra otthonában vendégeskedett. A nyitraiak a szezon során a Zsolnát és a Slovant is megtréfáltak. A csallóköziek együttesnek mindenképpen győznie kellett, amennyiben a bajnoki álmaikat komolyan gondolják, ugyanis a tabella második helyéről várhatták a rangadót.

Fotó: fcdac.sk

Bernd Storck együttese a szezon elején kiütötte egy hatossal a nyitrai együttest, azonban azóta sok minden történt. Többek között a Nyitra a DAC két nagy riválisa, a pozsonyi Slovan és a Zsolna otthonából is elhozta a három pontot - nagy meglepetésre.

A DAC-nál több alapember is felépült a koronavírusból, nevezetesen Cesar Blackman, Eric Davis és Andrija Balić játékára is számíthatott Storck mester.

A találkozó egy dunaszerdahelyi lehetőséggel kezdődött, a 2. percben Divković lövése kerülte el Šípoš kapuját. A kezdeti percek után a nyitrai együttes letámadással próbálta megzavarni a dunaszerdahelyi támadások építését, tegyük hozzá sikerrel.

A 10. percben egy szép támadás után Balić remekül találta meg Schäfert, a magyar válogatott játékosa azonban nem tudta becsapni a nyitrai hálóőrt, aki szögletre mentett bravúrral.  A folytatásban is DAC játszott fölényben, de az igazán nagy ziccerek elmaradtak a sárga-kékektől.

A hazaiak szervezett védekezése komoly gondokat okozott Kalmáréknak. A DAC csapatkapitánya az első negyedóra végén egy szabadrúgást ívelt az ötösön belülre, amit Šípoš ugyan kiejtett, de Schäfer elől végül eltakarították a labdát a nyitrai védők. Az első félórához közeledve újabb dunaszerdahelyi lehetőség maradt ki, Davis beadása után Ramirez fejelt Šípoš kezei közé.

Az első játékrész hajrájában óriási dunaszerdahelyi ziccer maradt ki, Kružliak csúsztatta Ramirez elé a játékszert, a dél-amerikai támadó két méterről nem tudta a hálóba pofozni a labdát, a nyitrai kapust találta telibe. A dunaszerdahelyi próbálkozások ellenére a nyitrai védelem állta a sarat.

Szünetről visszatérve a sárga-kékek gyorsan megszerezték a vezetést, Blackman passza után Divković egy távoli lövéssel lőtte ki a bal alsó sarkot. A vezetést megszerzése után a DAC játékosai felszabadultabbak lettek, előnyük tudatában, több komoly lehetőséget is kialakítottak.

A mérkőzés 60. percében Ramirez előtt adódott ezúttal lehetőség, a sárga-kékek támadója a jobb kapufa mellől igyekezett bekanalazni a labdát egy ollózós mozdulattal, de lövése célt tévesztett.

A cseréknek köszönhetően a nyitrai együttes játéka lendületet vett, többet is birtokolták a labdát, a gól azonban nem volt benne a játékukban. A sárga-kékek a hajrában is szerezhettek volna gólokat, azonban újabb találat már nem született a mérkőzésen.

Győzelmével a DAC ideiglenesen visszavette a vezetést a tabellán, a pozsonyi Slovan holnap lép pályára hazai pályán az Aranyosmarót ellen.

Fortuna Liga, 14. forduló:

FC Nyitra – FC DAC 1904 0-1 (0-0)

Štadión pod Zoborom, Nyitra, zárt kapuk mögött, v.: Dohál

Gólszerzők: Divković (50.)