2022. június 28., 19:39

DAC: Visszatért izraeli kölcsönjátékáról a moldáv támadó

A dunaszerdahelyi DAC hivatalos közösségi oldalán jelentette be újabb játékos csatlakozott a nyári felkészüléshez, miután a sárga-kékek moldáv támadója Ion Nicolaescu is visszatért kölcsönjátékáról.

DAC, Ion Nicolaescu
Ion Nicolaescu
Fotó: dac1904.sk

Újabb játékos csatlakozott a dunaszerdahelyi DAC nyári felkészüléséhez, miután a 23 esztendős moldáv válogatott támadó Ion Nicolaescu is visszatért izraeli kölcsönjátékáról. A rutinos támadó az elmúlt félévet az izraeli élvonalban szereplő Maccabi Petah Tikva együttesénél töltötte. 

A 23 éves támadónak ez volt az első szerepvállalása az izraeli Ligat ha’Al-ban. A Csallóközbe való érkezése előtt anyaegyesülete, a Zimbru Kisinyov, majd a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk és az FK Vityebszk színeiben futballozott. Így a negyedik ország élvonalbeli bajnokságában próbálhatta ki magát.

Nicolaescu összeségében 18 mérkőzésen lépett pályára a Maccabi Petah Tikva együttesében minden sorozatot tekintve és ezeken 5 gólt és három gólpasszt jegyzett. Az izraeli együttessel végül nem sikerült kiharcolniuk a bentmaradást, miután az alsóház utolsó előtti helyén végeztek.

A moldáv válogatott támadó a 2020 szeptemberében igazolt Dunaszerdahelyre és a sárga-kékek színeiben összesen 39 mérkőzésen 8 gólt és két gólpassz jegyzett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.