2024. február 3., 18:15

DAC: Vereség a felkészülési főpróbán

Egy héttel a tavaszi rajt előtt megtartotta a felkészülés főpróbáját a DAC. A dunaszerdahelyi sárga-kékek a MOL Arénában fogadták a cseh élvonal 15. helyén álló Zlín együttesét.

 

DAC - Zlín - felkészülő találkozó - 2024
Fotó: dac1904.sk

Szombat kora délután a MOL Arénában került sor a DAC utolsó téli felkészülési mérkőzésére. A sárga-kékek ellenfele a cseh Zlín volt.

A DAC spanyol mestere Xisco Muňoz ezúttal sem számíthatott több játékosára, többek között Gouré, Csinger, Gavrić sérülés miatt nem lehetett a Zlín ellen, míg az új igazolás a ghánai Brian Oddei egyéni gyakorlást abszolvált délelőtt.

A találkozóra közel 750 szurkoló volt kiváncsi, az első gólszerzési lehetőségre pedig 13 percet kellett csupán várni. A kezdőcsapat egyetlen magyar játékosa Vitális Milán került helyzetbe, de lövése az oldalhálót találta telibe. Hat perccel később a próbajátékon szereplő spanyol Rochina szöglete után Kaša került nagy helyzetbe, de a csehek védői menteni tudtak. Ezt követően a másik kapu előtt is akadtak helyzetek, előbb Fantiš került helyzetbe, de ebből sem született gól. Az első játékrész hajrájában Brunetti próbálkozott egy távoli lövéssel, majd Vitális került ismét helyzetbe, de az eredmény nem változott és gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő.

Szünetről visszatérve mindkét szakvezető több cserét is végrehajtott. A második játékrészben kevesebb helyzet akadt a kapuk előtt, ez főként a sok cserének volt betudható. A DAC új igazolásai közül hárman is bemutatkozhattak a francia Romaric Yapi, a horvát Ivan Dolček és az észt Oliver Jürgens is pályára léphetett. Jürgens ugyan már pályára léphetett a felkészülés során és a gólt is szerzett a Hartberg ellen, akkor még próbajátékon szerepelt és hivatalosan még nem a DAC játékosa volt.

A második játékrészben is próbálkoztak a csapatok, de egészen az utolsó percekig nem született gól. Mikor már úgy tűnt gól nélkül zárul a DAC főpróbája, a Zlín betalált egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Cedidla lapos lövése pedig Dimunról a saját kapujába pattant, aminél már Popović is tehetetlen volt.

A DAC ezzel vereséget szenvedett a tavaszi idény előtti főpróbán. A sárga-kékek jövő héten már élesben meccselnek szintén hazai pályán a Szakolca ellen.

Felkészülési mérkőzésen:
FC DAC 1904 – FC Zlín 0-1 (0-0)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, 750 néző, v.: Ruc - Štofik, Roszbeck
Gólszerzők: 85. Dimun (öngól)
Sárga lapok: 83. Andzouana
DAC: Popović - Gruszkowski (67. Yapi), Brunetti, Kaša, Andzouana - Káčer (59. Barišić), Dimun, Vitális - Rochina (46. Jürgens), Trusa (85. Redzic), Herc (73. Dolček). Vezetőedző: Xisco Muňoz.
Zlín: Dostál - Cedidla, Kolář, Didiba, Čelústka (56. Natchkebia) - Nombil (56. González), Bužek (73. Slončík) - Fantiš (56. Vukadinović), Janetzký (83. Černín), Bartošák (83. Reiter) - Schánělec (69. Ikugar). Vezetőedző: Bronislav Červenka.
 
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.