2021. november 6., 12:47

DAC-Szered: Hazai pályán javítanának a sárga-kékek

Hazai bajnokival folytatja szereplését a dunaszerdahelyi DAC. A Fortuna Liga 14. fordulójában a csallóközi együttes javítana az előző fordulóban elszenvedett vereség után, a DAC ellenfele szombaton 15 órától a Szered lesz a MOL Arénában.

Schafer András
Fotó: dac1904.sk/Lelkes Ernő

Mikor már úgy tűnt, kilábalt a kezdeti rossz szezonkezdet után a gödörből a dunaszerdahelyi futballklub, újabb pofont kaptak a sárga-kékek az újonc Liptószentmiklós otthonában. Németh Antal együttesének azonban nincs ideje a bánkódásra, hiszen szombaton újabb bajnoki mérkőzés vár a DAC-ra, a novemberi válogatott szünet előtt a sárga-kékek hazai pályán fogadják a Szered együttesét.

A válogatott szünet alatt kilenc dunaszerdahelyi futballista is képviseli hazája válogatottját nevezetesen: Schäfer, Hahn (mindkettő Magyarország), Ciganiks (Lettország), Davis, Blackman (mindkettő Panama), Nicolaescu (Moldávia), Malý (Szlovákia U21), Krstović (Montenegró U21) és Veszelinov (Magyarország U21) is. De még mielőtt megkezdődne a válogatott szünet, fontos hazai bajnoki vár a sárga-kékekre, akik győzelemmel vonulnának a szünetre.

A csallóközi gárda ráadásul visszavágna a Szeredtől elszenvedett vereségért, még a harmadik fordulóban egy góllal kapott ki  a DAC a Szpartak Nagyszombat stadionjában, amely a Szered ideiglenes otthona.

A szerediek jelenleg a tabella kilencedik helyét foglalják el 13 ponttal, míg a DAC a negyedik helyről várhatja a szombati bajnokit, melyet 15 órától rendeznek meg a dunaszerdahelyi MOL Arénában. A DAC számára azért is lenne fontos a győzelem, mert a tabella harmadik helyén álló Rózsahegy az éllovas pozsonyi Slovan otthonába látogat, és szerencsés forgatókönyv esetén a DAC ismét beérhetné pontszámban a liptói gárdát a tabellán. Jelenleg három ponttal előzi meg a Rózsahegy a sárga-kékeket.

További érdekesség, hogy az Szered a Fortuna Liga őszi idényében a három olyan csapat egyike, amely még nyeretlen idegenben.

A Garamszentkereszt, Trencsén és az Aranyosmarót otthonában egy-egy pontot szereztek, Zsolnán, Nagyszombatban, a legutóbbi hétvégén pedig Rózsahegyen is vesztesen hagyták el a pályát, jegyzi meg a DAC hivatalos honlapja.

Jól emlékszem az utolsó mérkőzésre ellenük. Elég helyzetünk volt a győzelem megszerzéséhez. Azt gondolom, hogy a Liptószentmiklóssal összehasonlítva a Szered egyénileg jobb futballistákból áll, főleg, ami a középpályát illeti.

Elsősorban a gyors ellentámadásaikra kell odafigyelnünk. Az első ellenük lejátszott mérkőzésen elszenvedett vereség arra motivál bennünket, hogy visszavágjunk nekik. Ugyanez volt a helyzet a Nagymihály elleni találkozó előtt is, ahol azt mondtuk, meg kell bosszulni az első fordulóbeli kudarcot, és ez sikerült is. Ez holnap is ugyanígy lesz, bízom benne, hogy ismét győzni fogunk. Odahaza, több ezer szurkoló támogatásával sokkal jobban megy a játék. Remélhetőleg ezúttal is mellettünk állnak majd, mi pedig jó teljesítménnyel háláljuk ezt meg nekik. Holnap főleg miattuk szeretnénk diadalmaskodni” – nyilatkozta Yhoan Andzouana a klub hivatalos honlapjának a mérkőzés előtt.

Ami a hiányzókat illeti, a DAC mestere, Németh Antal továbbra sem számíthat Kalmár Zsolt, Brahim Moumou, Sainey Njie és Mateus Brunetti játékára, de feliratkozott a beteglistára a nyáron igazolt fiatal magyar tehetség Szendrei Ákos is, akire szintén hosszas kihagyás vár.

A Fortuna Liga 14. fordulójának teljes programja:

November 5., péntek:

AS Trencsén - MFK Zemplén Nagymihály 17:00 (VOYO, Nova Sport 1)

November 6., szombat:

FC DAC 1904 - ŠKF ORION TIP Szered 15:00 (VOYO)

FK Szenica – FC ViOn Aranyosmarót 15:00 (VOYO)

FK Pohronie Garamszentkereszt - MŠK Zsolna 15:00 (VOYO)

November 7., vasárnap:

ŠK Slovan – MFK Rózsahegy 15:00 (VOYO)

MFK Tatran Liptószentmiklós - FC Szpartak Nagyszombat 17:00 (DAJTO, VOYO)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.