2021. augusztus 2., 18:26

DAC: Rutinos szlovák középpályás érkezhet Lengyelországból

Újabb játékossal erősíthet a dunaszerdahelyi DAC, lengyel sajtóhírek szerint rutinos szlovák válogatott középpályás érkezhet a csallóközi együtteshez.

Milan Dimun
Fotó: przegladsportowy.pl

Lengyel sajtóinformációk szerint újabb játékossal erősíthet a dunaszerdahelyi DAC. A legfrissebb hírek szerint Lengyelországból érkezhet rutinos szlovák védekező középpályás, a 24 esztendős Milan Dimun személyében a Cracovia Krakkó csapatától.

A 24 esztendős középpályás komoly rutinnal rendelkezik, 2016 óta szerepel a lengyel élvonalban (Ekstraklasa) szereplő Cracovia Krakkó csapatában.

A kassai futball neveltje a krakkói együttes színeiben 123 tétmérkőzésen lépett pályára és ezalatt 4 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Dimun az Európa-ligában is bemutatkozhatott a Cracovia csapatában, ráadásul a 2019/20-as idényben az Európa-ligában a DAC ellen is pályára léphetett, a két mérkőzésen összesen 54 percet töltött játékkal, akkor a sárga-kékek jutottak tovább. A 24 esztendős szlovák futballista a krakkói együttessel a 2019/20-as idényben megnyerte a lengyel kupát, míg az előző idényben a lengyel Szuperkupát is elhódították.

A hírek szerint a szlovák középpályás távozni szeretne a lengyel gárdától, miután nem szerepel Michal Probierz terveiben és nagy valószínűséggel hazatérhet Szlovákiába, ugyanis a DAC az egyik komoly érdeklődő a rutinos futballista iránt.

Dimun szerződése eredetileg 2022 nyaráig köti a lengyel gárdához, a transfermarkt a játékos piaci értékét 400 ezer euróra taksálja.

A szlovák és a magyar sportsajtó által a csallóközi együttessel hírbe hozott magyar válogatott, Kecskés Ákos már biztosan nem lesz a DAC játékosa, miután az orosz bajnokság újoncához igazolt.

Megosztás
Címkék