2024. április 21., 08:20

DAC-Rózsahegy: Gól nélküli döntetlen a MOL Aréna 150. mérkőzésén

A MOL Aréna jubileumi 150. mérkőzésén a dunaszerdahelyi sárga-kékek a Rózsahegy együttesét látták vendégül. A DAC számára fontos volt a három megszerzése ugyanis a dobogóért folytatott csatában a Zsolna lépéselőnybe került a sárga-kékkel szemben.

DAC-Ruzomberok
Fotó: TASR

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) felsőházi rájátszásának szombat esti mérkőzésén a DAC hazai pályán fogadta az ötödik helyezett Rózsahegy együttesét. A két csapat között mindössze három pont volt a különbség a fordulót megelőzően, a DAC ráadásul az idei idényben még nem győzte le a liptói együttest. A csallóköziek spanyol mestere Xisco Muñoz ezúttal sem variált sokat az összeállítással, és az előző hetekben megszokott kezdőt küldte pályára a narancsmezesek ellen is, melyben két magyar tehetségnek szavazott ezúttal is bizalmat Csinger Márk és Vitális Milán személyében. A Rózsahegy kezdőjében két korábbi dunaszerdahelyi nevelést is lehetőséget kapott, Malý Matuš és Tučný Adam személyében.

A kezdő sípszó előtt két megemlékezéssel tisztelegtek a 75 éves korább elhunyt Lelkes Mihály emléke előtt, aki a DAC egykori középpályása, sikeres ifjúsági edzője, majd klubunk alkalmazottja, valamint a DAC hűséges szurkolója Czafik László emléke előtt, a B-közép egykori dobosa életének 60. évében hunyt el. Emléküket a szívünkben őrizzük! Nyugodjanak békében!

Jól kezdte a találkozót a DAC, a házigazda sárga-kékek már a harmadik percben előnybe kerülhettek volna, Andzouana beadására ketten is rástartoltak végül Trusa fejelte kapura a labdát, pedig már Herc lendítette a lábát lövésre, végül nem született gól az akcióból. A folytatásban egyik csapat sem tudott igazán kibontakozni, a csapatok láthatóan nagyon jól felkészültek egymásból, nem is meglepő hiszen a szezonban már ötödik alkalommal feszültek egymásnak a csapatok. A 23. percben kisebb szünet után került helyzetbe ismét a DAC, de Trusa ezúttal is gyenge megoldást választott. Az első félórát egy dunaszerdahelyi lehetőség zárta, Mendez tört be a tizenhatoson belülre, de lövése éppen a középen helyezkedő Frühwald kezében landolt. Két perccel később a vendégek is veszélyeztettek, Maslo próbálkozását azonban Popović magabiztosan fogta.

Az első félidő hajrájában a liptóiak percei következtek, a vendégek közeljártak a vezetés megszerzéséhez, egy beadást követően Selecký közvetlen közelről hatalmas lehetőséget puskázott el. Ezt most megköszönhetjük neki. Nem sokkal később pedig újabb veszélyes pontrúgás után került veszélybe a DAC kapuja, de ezt is megúszták kapott gól nélkül Xisco Muñoz tanítványai. Az első játékrészben végül egyik csapat sem tudott betalálni, így gól nélkül zárult az első negyvenöt perc.

Szünetről visszatérve a DAC birtokolta többet a labdát és jöttek is a hazai próbálkozások, de a liptói védelem állta a DAC támadásait. A második játékrész elejét nagyon megnyomta a hazai együttes, a találkozón jubiláló a DAC színeiben századik mérkőzésén pályára lépő Milan Dimun is feliratkozhatott volna a góllövők közé, de a szlovák középpályás próbálkozásaiból sem született gól. A mérkőzés ezen szakaszában teljesen beszorította ellenfelét a DAC, a 59. percben Andzouana újabb remek beadása után Trusa fejelt jócskán a léc fölé.

Egyórányi játékot követően először a vendég mestere Ondrej Smetana nyúlt bele a mérkőzésbe és egy felvidéki cserét hajtott végre, ugyanis Tučný helyére a DAC egykori nevelése Domonkos Kristóf állt be, aki ősszel már betalált a DAC-nak. Nem sokkal később a hazaiak is változtattak és Herc helyére Ramadan érkezett a pályára. A cseréket követően is mindent elkövetett a vezetés megszerzése érdekében a DAC, de a vendégek állták a sárga-kékek rohamait.

Bő negyedórával a vége előtt újabb két támadószellemű játékost küldött pályára Xisco Muñoz, Gouré mellett a Fradi tehetsége Damir Redzić is pályára lépett. A 79. percben Ramadan csapta be védőjét, de lövését Frühwald kivédte. Az utolsó tíz percben is támadott a DAC, de csak nem akart összejönni a győztes gól a sárga-kékeknek. Egy perccel a vége előtt a csapatkapitány Andzouana lábában ott volt a győztes gól, de Frühwald ezt is bravúrral hárította. A ráadás perceiben Redzić küldött kapura egy szabadrúgást, a narancsmezesek kapusa ezt is bravúrral tolta ki a léc alól. A hátralevő időben az eredmény már nem változott, ami azt jelentette a Slovan után a Rózsaheggyel is gól nélküli döntetlent játszottak a sárga-kékek és szezonban negyedszer is döntetleneztek a liptóiakkal. A döntetlennel a DAC a negyedik helyre szorult, hátrányuk két pont a Zsolnával szemben.

A jövő heti fordulóban újabb nagy rangadó vár a DAC-ra, ugyanis a bajnok Slovan érkezik Dunaszerdahelyre.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), felsőházi rájátszás, 6. forduló:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MFK Rózsahegy 0-0
MOL Aréna, Dunaszerdahely, 4651 néző, v.:
Smolák - Roszbeck, Vitko
Gólszerzők: - 
Sárga lapok:
19. Dimun, ill. 31. Hladík, 77. Mojžiš
DAC: Popović - Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (75. Redzic) - Herc (67. Ramadan), Dimun - Trusa, Vitális (87. Dolček), Andzouana - Koné (75. Goure)
Rózsahegy: Frühwald - Malý, Maslo, Mojžiš - Luterán, Lavrinčík, Múdry, Selecký - Hladík (87. Janckuliak), Chrien (70. Boďa), Tučný (60. Domonkos)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.