2021. szeptember 4., 16:31

DAC: Martin Rymarenko az élvonalbeli Rózsahegyhez került kölcsönbe

A dunaszerdahelyi sárga-kékek újabb támadója távozott a nyári átigazolási szezonban, ezúttal Martin Rymarenko a ligán belül váltott klubot.

rymarenko
Fotó: dac1904.sk

A szlovák élvonalban szereplő Rózsahegy kölcsönvette a DAC támadóját, Martin Rymarenkót, számolt be róla a DAC hivatalos honlapján.

A 22 esztendős támadó ezzel a DAC negyedik támadója, aki a jelenlegi nyári átigazolási szezonben távozik Dunaszerdahelyről. Korábban Eric Ramirez (Dinamo Kijev), Abdulrahman Taiwo (SønderjyskE) és Marko Divković (Bröndby) távozott. Rymarenko a támadósor közepén és szélén is bevethető.

Rymarenko a DAC utánpótlásában nevelkedett, 2016 elejétől volt a DAC játékosa. Rymarenko tagja volt a 18 éven aluli korosztályos válogatottnak. 2019 tavaszán Révkomáromban szerepelt vendégjátékosként, míg a legutóbbi két szezont a DAC farmcsapatában, Somorján töltötte. Mindkét alkalommal a 2. liga ötödik legjobb góllövője lett: először 8, legutóbb pedig 14 gólt szerezve. A 22 esztendős támadó a nyár elején hosszabbított szerződést a sárga-kékekkel, 2023 júniusáig írt alá.

A DAC fiatal támadója az idényben a Rózsahegynél bizonyíthat. Korábban Almási László is szerepelt már a Rózsahegy csapatánál.

Megosztás
Címkék