DAC: Martin Bednár marad Nagymihályban, Méndez végleg távozik

2021. január 27., 09:05
Ondik Gábor

A szezon tavaszi felére készülő dunaszerdahelyi DAC keretében újabb változások történtek. A klub hivatalos honlapján számolt be két játékosuk további sorsáról. A sárga-kékek panamai tehetsége Jorge Méndez végleg távozott Dunaszerdahelyről, míg Martin Bednár a szezon tavaszi felében is marad Zemplénben.

Fotó: fcdac.sk

A 19 esztendős panamai balhátvéd, Jorge Méndez saját kérésére közös megegyezéssel szerződést bontott a sárga-kékekkel és családi okokra hivatkozva visszatért hazájába Panamába, mivel ott szeretné folytatni pályafutását.

A 19 esztendős panamai futballista 2019 szeptemberében érkezett Csallóközbe, az idei bajnoki idényben öt bajnokin jutott szóhoz és 2 gólpasszt is kiosztott. A fiatal tehetség a Szlovák Kupa idei szezonjában gólt is szerzett, valamint a DAC farmcsapatának számító Somorja együttesében is szerepelt négy bajnokin az idei szezonban.

„Hálás vagyok a DAC-nak a lehetőségért és minden másért, amit az elmúlt másfél évben a klubtól kaptam. Szintén köszönet jár, amiért a klubvezetés teljesítette a kérésem. Nem örökre búcsúzom. Bízom benne, hogy egy nap még visszatérek” - nyilatkozta Méndez a távozásáról a klub hivatalos honlapjának.

A DAC hivatalos honlapján jelentette be Martin Bednár sorsát is, aki a tavaszi szezonban is a zempléni Nagymihály csapatát erősíti majd. Bednár eredetileg december végéig szerepelt kölcsönben a zempléni együttesnél, de a klubok megegyezése alapján ezt meghosszabbították május 31-ig.

A 21 esztendős védekező középpályás 2018 szeptemberében igazolt Dunaszerdahelyre éppen a Nagymihály csapatától. Bednár a Fortuna Liga idei szezonjában a DAC színeiben négy bajnokin, míg a Nagymihály színeiben 8 mérkőzésen lépett pályára.