2022. szeptember 1., 18:33

DAC: lépjen fel a magyargyalázás ellen a labdarúgó-szövetség

A DAC 1904 futballklub mély nyugtalanságát fejezi ki az ŠK Slovan Pozsony elleni élvonalbeli mérkőzésen történtekkel kapcsolatban – írja közleményében a dunaszerdahelyi klub.

dac
A felvétel a hazai odavágón készült.
Fotó: fcdac.sk

Annak ellenére, hogy a Szlovák Labdarúgó-szövetség több alkalommal is indított kampányt a rasszizmus ellen, ezzel párhuzamosan a stadionokban egész Szlovákia-szerte immár hosszú évek óta hallatszanak magyarellenes megnyilvánulások anélkül, hogy a SZLSZ nyilvánosan elítélné az effajta viselkedést.

A „bi Maďara do hlavy“ („üsd a magyar fejét”) vagy a „maďarské ku**y” („magyar ku**ák”) szlogenek skandálása hozzátartozik a szlovákiai futballfolklórhoz, legyen szó első vagy második ligás klubról.

Sajnos teljesen megszokott, hogy a bemondó sem szólítja fel a szurkolókat a hasonló rigmusok felhagyására, ahogy ezt szerdán a Slovan otthonában is megtörtént, ahol az egész mérkőzés folyamán sértegették a magyarokat – áll a csapat közleményében.

Meggyőződésünk – folytatódik a közlemény –, hogy egy futballmérkőzés minden szurkoló számára pozitív élményekkel kellene szolgálnia, nem pedig egy olyan helynek lennie, ahol nemzetiségi gyalázkodások hallhatók. Emiatt felszólítjuk a SZLSZ-t és a futballklubokat, akárcsak az egész szlovák társadalmat, hogy nyilvánosan ítéljék el a hasonló viselkedést. Egyúttal nyomatékosan kérjük a Szlovák Labdarúgó-szövetséget, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az effajta viselkedés örökre eltűnjön a futballpályákról.     

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.