DAC: Kalmár Zsolt két csapattársával a tizedik forduló álomcsapatában

2020. október 21., 11:23
Ondik Gábor

A szlovák élvonalbeli bajnokság hétvégi 10. fordulójában a dunaszerdahelyi DAC idegenben, egy gólzáporos mérkőzésen 4-2-re győzött a zempléni Nagymihály ellen. A forduló után a hétvége álomcsapatába három dunaszerdahelyi futballista is bekerült.

Fotó: FCDAC

A zsolnai kisiklást és a válogatott szünetet követően ismét a győztesek útjára lépett a dunaszerdahelyi együttes. A csallóközi sárga-kékek idegenben egy hatgólos, gólzáporos mérkőzésen a zempléni Nagymihály otthonából hozták el a három pontot. Kalmárék ezzel visszavágtak a tavalyi ötgólos vereségért.

A mérkőzést követően Bernd Strock több játékosát is dicsérte, a hétvége csapatában pedig három dunaszerdahelyi futballista is bekerült.

A DAC csapatkapitánya és vezére Kalmár Zsolt ezúttal is góllal járult hozzá csapata győzelméhez, és hatodik alkalommal került be az egyes fordulók álomcsapatába. A magyar válogatott futballistán kívül a DAC horvát gólvágója Marko Divković is bekerült a forduló csapatába, valamint a panamai Cesar Blackman, idei szezonban immár ötödik alkalommal.

A forduló legjobb játékosa a pozsonyi Slovan brazil légiósa Rafael Ratao lett.

Vasárnap igazi csúcsrangadóval folytatódik a bajnokság a DAC számára, ugyanis a címvédő pozsonyi Slovan látogat Csallóköz szívébe.

A Fortuna Liga 10. fordulójának álomcsapata:
Matuš Macík (Rózsahegy) - Juha Pirinen (Trencsén), Myenty Abena (Slovan), Cesar Blackman (DAC) - Rafael Ratao (Slovan), Nono Villar (Slovan), Matuš Kmeť (Rózsahegy) - Kalmár Zsolt (DAC), Martin Gamboš (Zsolna) - Filip Balaj (Aranyosmarót), Marko Divković (DAC)

Kövesse facebook oldalunkat is!