2020. október 28., 09:39

DAC: Andrija Balić a forduló legjobbja, Kalmár hetedszer a hétvége álomcsapatában

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) 11. fordulója után is kihirdették a hétvége legjobbjait felvonultató álomcsapatot. A hétvége legjobbjai között három dunaszerdahelyi futballistát is találunk.

Fotó: dac1904.sk

Ugyan a hétvége rangadóján nem sikerült legyőznünk a nagy rivális pozsonyi Slovant, a szomorkodásra így sincs okunk, hiszen városunk neves sportegyesülete a dunaszerdahelyi DAC továbbra is tabella élén maradt.

Az örökrangadónak számító mérkőzésen több jó egyéni teljesítményt is láthatunk mindkét oldalon, de kiemelendő a szabadrúgásból egyenlítő horvát Andrija Balić, aki az InStat index alapján a forduló legjobbja címet is kiérdemelte megelőzve a pozsonyi Slovan játékosát, Bajričot és a magyar válogatott, Holman Dávidot.

Megfogtam a labdát, Kalmár Zsolti pedig az ellene elkövetett szabálytalanság után még nem volt százszázalékos állapotban. Azt mondtam Ericnek, hogy belövöm és így is tettem”

- nyilatkozta Balić a gólját követően a klub hivatalos honlapjának.

„Igen, néha szerencsére is szükség van, viszont az a fontos, hogy jól lőttem meg a labdát és sikerült betalálnom. A találatot az egyik barátomnak ajánlom, aki megmondta a meccs előtt, hogy gólt lövök. Boldog vagyok, amiért ismét sikerült betalálnom a bajnokságban, de ahogy azt már többször is elmondtam: nem az a fontos, hogy kinek a nevét írják fel a góllövőlistára, hanem a csapat sikere” – értékelt a mérkőzést követően Balić, olvasható a sárga-kékek hivatalos honlapján.

A 11. forduló álomcsapatából ezúttal sem maradhatott ki a sárga-kékek csapatkapitánya Kalmár Zsolt, aki immáron hetedik alkalommal került be a forduló álomcsapatába. A hétvége csapatában Cesar Blackman is bekerült, aki hatodik alkalommal szerepelhet a hétvége legjobbjai között.

Az InStat index alapján a legjobb húszban hét dunaszerdahelyi futballista is képviselteti magát Balić, Kalmár, Schäfer, Davis, Blackman, Njie, és Müller személyében. A produktivitást mérő InStat index szerint a hétvége csapata a DAC lett megelőzve a Rózsahegyet, valamint a pozsonyi Slovant.

A Fortuna Liga 11. fordulójának álomcsapata:

Tomaš Fryšták (Szenice) - Martin Chren (Aranyosmarót), Antonio Asanovič (Szenice), Kenan Bajrič (Slovan), Cesar Blackman (DAC) - Matej Kochan (Rózsahegy) - Nikola Gatarič (Nyitra), Kalmár Zsolt (DAC), Andrija Balić (DAC), Matuš Kmeť (Rózsahegy) - Štefan Gerec (Rózsahegy)

Megosztás
Címkék