magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2021. január 23., 13:25

DAC: Andrej Fábry Szereden tölti a tavaszt

A DAC középpályása, Andrej Fábry a tavaszi szezont kölcsönben a szintén élvonalban érdekelt ŠKF Szered csapatánál tölti, jelentette be a DAC hivatalos médiafelületén.

Fotó: TASR

Andrej Fábry a Szered csapatánál tölti a 2021-es tavaszi idényt. A két klub megállapodásának értelmében a 23 éves középpályás május 31-ig kölcsönjátékosként fog szerepelni a bajnokság 7. helyezettjénél, jelentette be a dunaszerdahelyi együttes hivatalos honlapján.

Storck az őszi szezonban legtöbbször csereként számított a 23 esztendős középpályásra, mindössze két alkalommal játszotta végig a DAC bajnokiját.

Fábry az őszi idényben hét alkalommal csereként lépett pályára.

„Csapatunk középpályáján tapasztalt nagy konkurenciaharc miatt Andrej lehetőséget keresett arra, hogy több játékpercet tudjon gyűjteni.

Minden futballista csak akkor fejlődhet, ha rendszeresen játszik. Itt a DAC-nál az utóbbi hónapokban nehezebben került be a csapatba, így lehetővé tettük számára, hogy a következő négy hónapot vendégjátékon töltse.

A szerediek megkerestek minket egy ilyen ajánlattal, ahol garantált helye lesz a csapatban a kedvenc pozíciójában. Új csapatának a játéka rá fog épülni, és hisszük, hogy a lehető leghamarabb visszanyeri a legjobb formáját. Sok sikert kívánunk neki” – mondta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója, olvasható a klub hivatalos honlapján.

A DAC középpályása 2019 nyarán érkezett a sárga-kékekhez a cseh Jablonec csapatától, először kölcsönben szerepelt Dunaszerdahelyen, majd végleg szerződtették. Andrej Fábry 48 mérkőzésen szerepelt a DAC színeiben minden sorozatot tekintve, 5 gólt és 4 gólpasszt jegyzett ezalatt.

A játékost szerződése eredetileg 2023-ig köti a sárga-kékekhez, a mértékadó Transfermarkt a középpályás piaci értékét 350 ezer euróra taksálja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.