magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. február 28., 13:59

Csupán negyedszer listavezető tavasszal a DAC

A Szakolca elleni szombati győztes meccs volt a DAC 865. találkozója a legfelsőbb bajnokságban. A 865 összecsapás után mindössze 17 alkalommal álltak a csallóköziek a táblázat élén!

DAC-Slovan
Fotó: TASR

Tavasszal ez a szám még jelentősebben alacsonyabb, a szezon tavaszi felében kiharcolt jelenlegi első pozíció mindössze a negyedik ilyen a klub élvonalbeli történelme során.

Legelőször az 1990/91-es idény 25. fordulóját követően állt a DAC az éllovas pozíciójában. Akkor a föderális bajnokságban a Sparta vagy a Slovan is csak a hátát nézte a Szikora György vezette együttesnek. 30 fordulós volt a pontvadászat, még a 26. és a 27. játéknap után, tehát három körrel a vége előtt is a DAC volt az első! A legutolsó három összecsapáson azonban csak egy pontot szereztek, ami a kiélezett harcban végül csak a 4. helyre volt elég.

28 hosszú évet kellett várni a pillanatra, hogy a DAC ismét az első liga első helyén álljon. Ez a 2019/20-as idény 2. fordulója után történt meg, amikor is Peter Hyballa vezette az együttest.

Eddig 2020 őszén állt a DAC a legtovább a tabella élén. Akkoriban rekordrajtot vett a csapat, az első nyolc meccs mindegyikét megnyerte, ennek köszönhetően pedig Bernd Storck irányítása alatt nemcsak a nyitómérkőzés után, hanem a 3-tól a 12. fordulóig is vezette a tabellát. Az idény végén megszerezték a klub eddigi második és utolsó ezüstérmét.

A tizenhatodik listavezetés a jelenlegi szezon 3. fordulójához köthető, amikor is egy ponttal vezetett a DAC a Slovan előtt.

Ugyanez a helyzet ismétlődött meg a legutóbbi hétvégén is, a 21. fordulót követően. Adrian Guľa vezetőedző védencei egypontos előnnyel állnak a tabella élén az égszínékek előtt, ami azt jelenti, hogy 32 év után ismét éllovasok tavasszal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.