Csupán egy gól a hátránya a DAC-nak a visszavágó előtt

2021. július 22., 22:55
Ondik Gábor

A Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában a dunaszerdahelyi DAC a szerb Partizan Belgrád otthonában mérkőzött, és 1-0-ra kikapott.

dac
Fotó: dac1904.sk

Nehéz mérkőzés várt a dunaszerdahelyi sárga-kékekre a szerb futball patináns csapata a Partizan Belgrád otthonában az Európai Konferencia Liga második selejtezőkörének odavágóján. A mérkőzés esélyese a Partizan volt, azonban a sárga-kékek egy jó eredményért utaztak a szerb fővárosba.

Németh Antal a sárga-kékek vezetőedzője a szezon első tétmérkőzésén a kezdőbe nevezte Luciano Verát és Matheus Brunettit, akik első európai kupamérkőzésüket játszhatták, de a kölcsönből visszatérő Andrej Fábry, valamint Brahim Moumou is a kezdőben kapott lehetőséget. A belgrádiak csapatában több ismertebb név is lehetőséget kapott, a magyar válogatott Holender Filip, azonban csak a kispadon kezdett, majd csereként állt be.

A belgrádi fekete-fehérek nagy lendülettel kezdtek és már 90 másodperc után ziccerbe is kerültek, Jojić óriási lehetőségét Jedlička védte óriási bravúrral. A Partizan lendülete a továbbiakban is kitartott és beszorította a dunaszerdahelyi együttest, a negyedik percben Vujačić lőtt a kapu fölé. A hetedik percben Schäfer András szerezte meg a labdát majd megindulása után el is lőtte a labdát, de nem találta el a kaput. Három perccel később Taiwo tüzelt, de Stojković könnyedén hárította azt.

A 12. percben újabb hatalmas gólszerzési lehetőséget puskázott el a hazai együttes, Ricardo gólba tartó labdáját Jedlička védte bravúrral, majd az kipattanót a belgáridak fölé durrantották. Az első negyedóra végén kisebb balhé alakult ki a nézőtéren, miután a hazai szurkolók egymásnak estek, ami után rohamrendőrök érkeztek a pályár szélére. A hazai játékosok azonban nem foglalkoztak a nézőtéren kialakult botránnyal, a 19. percben Marković megszerezte a vezetést a belgrádi együttesnek, ezúttal már Jedlička is tehetetlen volt. A folytatásban is a belgrádi együttes dominált, a sárga-kékek nem igazán jelentettek komoly veszély Stojković kapujára.

A 32. percben Schäfer és Fábry összjátéka után a szerb védők blokkolni tudták a lövést, majd nem sokkal később Miljković csúsztatott Jedlička kapuja fölé. Ezt követően Ricardo került helyzetbe, remekül fordult le védőjéről és egyből kapura lőtt, Jedlička azonban a helyén volt. Az első játékrész hajrájában a DAC is helyzetbe került, Fábry tüzelt a kapu fölé, majd a félidő végén Jedlička ismét egy szenzációs védéssel mentette meg góltól a sárga-kékeket, Jojić helyzete után.

Szünetről visszatérve a Partizan erőteljesen bekezdett, Jedlička azonban szenzációs napot fogott ki, ezúttal Pantić lábáról csente el a labdát, aki túlkombinálta a helyzetet szerencsénkre. Az 58. percben újabb hazai lehetőséget jegyezhetünk fel, a belgrádiak balhátvédje Urošević tüzelt kapura, de lövése célt tévesztett. A 61. percben Németh Antal a DAC vezetőedzője kettős cserére szánta el magát és pályára küldte többek között az új igazolást Ciganiksot, valamint Nebylát is.

A cseréket követően a sárga-kékek játéka megélénkült, a 64. percben Schäfer harciasságának köszönhetően Ciganiks centerezett középre, de a Partizan védői kifejelték a labdát. Húsz perccel a vége előtt Pantić lövésénél mentett ismét nagyot Jedlička. Az utolsó negyedórában a DAC játékában benne volt az egyenlítés, a Partizan azonban szervezett védekezésének köszönhetően megtartotta egygólos előnyét, így a jövő héten esedékes dunaszerdahelyi visszavágón dől el a párharc sorsa.

A csallóközi együttes vereség ellenére bizakodó lehet, ugyanis az utolsó húsz percben mutatott játékával hazai pályán meglephetik a belgrádiakat.

FK PARTIZAN BELGRÁD - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:0 (1:0)

Európa Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés, Stadion Partizana Belgrad, Belgrád, 2021.07.22., 21:00
Játékvezetők: Jens Maae (DEN) - Daniel R. Nørgaard (DEN), Jakob Lodal Lynge Mastrup (DEN)
Nézőszám:
Góllövők: 19. Marković
Sárga lap:
DAC: Jedlička - Kružliak (K), Beskorovainyi, Brunetti - Vera, Fábry, Balić, Schäfer, Moumou - Divković, Taiwo
Partizan Belgrád: Stojković (K) - Milijković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Marković, Pantić, Jović - Ricardo

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 44% : 56%
Lövések: kapura: 7:1, mellé: 6:4
Szabadrúgás: 18:19
Szöglet: 5:2
Les: 2:1

Kövesse facebook oldalunkat is!