2022. augusztus 11., 17:17

Bukarestben írna klubtörténelmet a DAC

Csütörtök este a román fővárosban sorsdöntő nemzetközi kupameccs vár a dunaszerdahelyi sárga-kékekre. Adrian Guľa védencei az FCSB vendégeként szeretnék megfordítani a párharcot és kiharcolni a klubtörténelmi továbbjutást.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Egygólos hátrányból várhatja a bukaresti visszavágót a dunaszerdahelyi DAC, az Európa Konferencia Liga harmadik selejtezőkörében. A párharc esélyese ugyan a román együttes, de a bukarestiek nem lehetnek nyugodtak, ugyanis pocsék formában teljesítenek a román pontvadászatban és négy forduló után is nyeretlenek. A DAC-nak pedig minden esélye megvan a továbbjutás kiharcolására, hiába nem sikerült a dunaszerdahelyi odavágó, több téves játékvezetői ítélet is sújtotta a sárga-kékeket.

A csallóközi együttes mestere a hétvégi Zólyombrézó elleni mérkőzést lényegében beáldozta és több eddig kevesebb játéklehetőséget kapó játékosának is bizalmat szavazatott. A bajnokságban a DAC négy fordulót követően is veretlen és egypontos hátrányban követi a címvédő Slovant a második helyen. A DAC védelméből biztosan hiányozni fog az eltiltott Dominik Kružliak, aki a dunaszerdahelyi odavágón kapott piros lapot.

„Nagyon bánt, hogy a szabálytalanságom és a piros lapom után abból a rögzített játékhelyzetből kaptuk a meccs egyetlen gólját is. Ilyen a futball, a hibák megtörténnek, fel kell ezeket dolgozni és tanulni belőlük. Bízom a csapatban, megvan a kellő erőnk és tudásunk a továbbjutás kiharcolására. Ha sikerülne gyorsan betalálnunk, mindent kezdhetnénk elölről. Bár minőségi ellenfél az FCSB, úgy gondolom, verhetőek és van esélyünk a párharc kimenetelének megfordítására.” - nyilatkozta az FCSB elleni párharc előtt Kružliak, aki eltiltás miatt hiányozni fog.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a sárga-kékek 47 esztendős mestere Adrian Guľa kiemelte, a csapata tudja mi a tét és nagyon is érzi a csapaton az elszántságot és a motivációt.

„Nagy kihívás előtt állunk, tudjuk, mi a tét. Még csak a párharc első felvonásán vagyunk túl. Eltökéltség és energia érződik a játékosokon, bízom benne, hogy a lehető legtöbbet megtesszük a siker érdekében. Várjuk a holnap estét, az ellenfelet és a környezetet. Az FCSB-nek egyénileg képzett futballistái vannak, de érzem, hogy van esélyünk a sikerre. Az ellenfél az esélyes, előnyben van, otthon játszik, de a nagy elvárások és a csapatra ható nyomás visszaüthet és a mi előnyünkre válhat” - nyilatkozta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a DAC mestere.

A sajtótájékoztatón a játékosokat Balogh Norbert képviselte, a magyar támadó pedig megjegyezte ilyen mérkőzésekre senkit sem kell motiválni és nagyon várják már a mérkőzést és nagyon bízik a csapat karakterében és hozzáállásában.

„A csapattársak nevében is mondhatom, hogy mindenki nagyon várja a meccset. Ezek azok az összecsapások, amelyekre nem kell külön motiválni a labdarúgókat. Bízom a csapat jellemében és abban, hogy százszázalékos hozzáállással és összpontosítással megküzdünk a továbbjutásért” – tette hozzá Balogh Norbert.

A román rekordbajnokra 50 000 eurós büntetést szabott ki az UEFA a grúz Szaburtalo elleni 2. előselejtezőbeli visszavágón tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt. Az európai szövetség egyúttal a keménymag szektorának bezárására is kötelezte az FCSB-t, de a DAC elleni összecsapásra így is nagyjából 40 ezres közönséget várnak, számol be róla a DAC hivatalos médiafelületén.

A találkozóra a DAC hivatalos szurkolói csoportja a Sepsiszentgyörgy szurkolóival együtt készül, így a román fővárosban sem maradnak hűséges szurkolói nélkül a sárga-kékek. A találkozóra 19.30-kor került sor a román Nemzeti Stadionban, a mérkőzést a szlovák közszolgálati televízió hármas csatornája (RTVS Trojka) közvetíti.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.