Búcsúztatná Zidane-t a szavazók 70%-a

2021. január 23., 14:14
ma7 | MTI

A Real Madridnál véget ért a Zinédine Zidane-korszak, de a legnagyobb mértékben a futballisták a felelősek a királyi gárda bukdácsolásáért a Marca internetes szavazásának eredménye szerint.

Zinedine Zidane
Fotó: TASR / AP

A madridi sportnapilap azután intézett körkérdést a szurkolókhoz - akik közül százezernél is többen válaszoltak -, hogy

a bajnoki címvédő együttest a héten hatalmas meglepetésre kiejtette a spanyol Király Kupából a harmadosztályú Alcoyano csapata.

A kudarc előtt a blancók a hazai szuperkupától is búcsúztak - a múlt heti elődöntőben az Athletic Bilbaótól kaptak ki -, minek utána számos kritika érte a francia vezetőedzőt és alakulatát, és egyre többen vizionálták a Reallal korábban háromszor Bajnokok Ligáját nyerő és két spanyol bajnoki címig jutó Zidane menesztését.

A Marca szavazóinak hetven százaléka úgy gondolja, hogy Zidane madridi pályafutása a Real edzőjeként véget ért,

és le kellene mondania. A drukkerek ugyanakkor a kupabúcsúért csak 25 százalékban okolják az edzőt, a fő felelősnek - 39 százalékban - a játékosokat tartják, míg a csapat-összeállítást a voksolók 36 százaléka látja hibásnak.

Az internetezők Zidane lehetséges utódjának a királyi klub korábbi klasszis csatárát, Raúlt nevezték meg,

a jelenleg a Real Madrid második csapatát, a Castillát irányító szakember a szavazatok 44 százalékát kapta.

A Real jelenleg - három ponttal megelőzve a harmadik FC Barcelonát - második a bajnoki tabellán 37 ponttal, míg az éllovas Atlético Madrid úgy vezet 41 pontjával, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott fő riválisainál.