magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2021. április 23., 20:16

Bombaformában a DAC farmcsapata, a Slovan B csapatát is legyőzte a Somorja

Felvidéki érdekeltségű mérkőzéssel kezdődött meg a focihétvége, a szlovák másodosztályban szereplő Somorja újabb győzelemmel erősítette meg tabellán elfoglalt hatodik helyét.

stk samorin
Fotó: stksamorin.sk/Őry Tibor

Sorozatban ötödik győzelmét szerezte meg a szlovák másodosztályban a DAC farmcsapata a Somorja.

A csallóközi gárda ezúttal a Slovan fakócsapatának otthonában aratott értékes győzelmet, ezzel a somorjai együttes megszilárdította tabellán elfoglalt hatodik helyét.

A somorjai kezdőben ezúttal is akadtak DAC-játékosok, Száraz Benjamin és Luciano Vera személyében, míg a kispadról Mateus Brunetti várta a lehetőséget.

A vendég somorjai együttes aktívan kezdte a mérkőzést, ami helyzetekben is megmutatkozott. A mérkőzés hatodik percében Pinte szerezhetett volna gólt, de nem találta el a kaput. Két perccel később a somorjaiak házi gólkirálya, Rymarenko is helyzetbe került, de ezúttal sem ünnepelhettek gólt a csallóköziek. Az első negyedórában sorra dolgozta ki a helyzeteit a somorjai együttes, a 14. percben Rymarenko helyzeténél Šulla védett nagyot és szögletre mentett.

A Slovan nem igazán tudott komoly helyzetet kidolgozni, Száraznak nem is akadt komoly dolga az első félórában.

Az első játékrész legvégén a DAC farmcsapata Leginus révén megszerezte a vezetést, sokadik helyzetét már gólra váltotta a csallóközi együttes.

Szünetről visszatérve mindkét vezetőedző kettős cserét hajtott végre. A pozsonyi együttes előtt az 54. percben komoly egyenlítési lehetőség adódott, de a somorjai védelem az utolsó pillanatban menteni tudott. A második játékrészben a Slovan is többet támadott és próbáltak egyenlíteni, a 63. percben Schlossár próbálkozása nem okozott gondot Száraznak. Három perccel később a Somorja végezhetett el ígéretes helyről pontrúgást, de Jančo nem tudta gólra váltani az ígéretes lehetőséget.

A mérkőzés véghajrájában közel volt az egyenlítéshez a pozsonyi együttes, négy perccel a lefújás előtt Mičak beadása után Matoš fejelt fölé. Ezt követően az eredmény már nem változott, a Somorja sorozatban ötödik győzelmét is megszerezte és megerősítette hatodik helyét a tabellán.

II. liga, 26. forduló:
ŠK Slovan B – FC STK 1914 Somorja 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Leginus (45+1.)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.