2021. április 13., 20:03

Besztercebánya - DAC: A legjobb négy közé jutás a tét

A vasárnapi Slovan elleni rangadó után ismét pályára lép a DAC, a sárga-kékek ezúttal hétközbena Szlovák Kupában lépnek pályára. Bernd Storck együttese egy hét leforgása alatt harmadik mérkőzését abszolválja szerda kora délután, az ellenfél a másdosztályban szereplő Besztercebánya lesz.

Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi sárga-kékek múlt szerdán sikerrel vették az akadályt a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében, miután 3-1-re legyőzték a Rózsahegy együttesét. A csallóközi gárda ellenfele a legjobb négy közé jutásért a másodosztály éllovasa a Besztercebánya lesz.

A legjobb négy közé jutás a tét

A múlt heti sorsolás pillanatában a Besztercebánya a másodosztály második helyét foglalta el, de mivel a hétvégi fordulóban a rivális Liptószentmiklós kikapott a Dukla győzött és átvette a vezetést a tabellán, így a másodosztály éllovasaként várhatják a DAC elleni párharcot. A Besztercebánya a nyolcaddöntőben a szintén másodosztályú Komáromot búcsúztatta büntetőpárbaj után.

A Besztercebánya hazai mérkőzéseit a zólyomi stadionban játssza, így a DAC ismét Zólyomban lép pályára szerdán, a legjobb négy közé jutásért.

Bernd Storck minden bizonnyal ezúttal is több helyen változtat majd a kezdőben, a hétvégi Trencsén elleni bajnokit is szem előtt tartva. A hétvégi Slovan elleni rangadó hajrájában Schäfer András már pályára léphetett. A fiatal tehetség még a magyar válogatottban szenvedett sérülést, de felépült, és így akár a kupameccsen is bevetheti a német szakember.

Gazdag egymás elleni múlt...

A DAC és a Dukla egymás elleni mérkőzéseinek gazdag a történelme, az élvonalban összesen 46 alkalommal találkozott a két együttes. A Szlovák Kupában a két gárda legutóbb 1999-ben találkozott egymással, szintén a negyeddöntőben, akkor a Besztercebánya 2-1-re győzött és továbbjutott.

A Besztercebánya két alkalommal hódította el a Szlovák Kupát: 1981-ben és 2005-ben. 1970-ben (a kupa legelső kiírásában), 1984-ben és 1990-ben csak a döntőben szenvedtek vereséget. A DAC 1987-ben nyerte el a trófeát (a csehszlovákot is elhódítva), kétszer pedig alulmaradtak a döntőben (1993 és 1995), számol be róla a dunaszerdahelyiek hivatalos honlapja.

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbajban dől el továbbjutás sorsa. A találkozót a Futbalnet TV hivatalos honlapján élőben közvetíti.

A Szlovák Kupa keddi mérkőzésein a másodosztályban szereplő Kassa nagy meglepetésre kiejtette a bajnokságban a rájátszás során gyengélkedő Trencsént. A keleti gárda háromgólos különbséggel győzte le a palásti Križan Richárdot is soraiban tudó trencsénieket és bejutottak a legjobb négy közé. A másik keddi mérkőzésen a Zsolna is győzött és továbbjutott. A zsolnai együttes az Aranyosmarót otthonában 2-0-ra diadalmaskodott, és várhatja a csütörtöki sorsolást, ahol kiderül ki lesz az ellenfél az elődöntőben.

Az elődöntő mérkőzéseit április 27-én és 28-án rendezik, a visszavágók május 4-én és 5-én kerülnek megrendezésre.
Megosztás
Címkék