2021. február 3., 09:58

Bernd Storck: reális esélyünk van a bajnoki címre, Kalmárt pedig megtartanám, ameddig csak lehet

Van-e esélye a DAC-nak a bajnoki címre? Miben jár előttük a Slovan? Hogyan látja Kalmár Zsolt teljesítményét? Drukkol-e a magyar válogatottnak? Bernd Storck, a DAC edzője az nso.hu-nak adott interjút.

Fotó: dac1904.sk

Bernd Storck szerint reális esélye van a DAC-nak a szlovák bajnoki cím megszerzésére, a sárga-kékeket ugyanis mindössze öt pont választja el a listavezető Slovantól.

Megfelelő téli felkészüléssel és néhány igazolással tovább növelhetjük ezt az esélyt. Magam is kíváncsian várom, képesek leszünk-e végig magas szinten teljesíteni, mert már az első tavaszi fordulók is nehéznek ígérkeznek. Bajnoki aranyat nem ígérhetek, de kemény munkát igen" 

– fogalmazott a DAC mestere, hozzátéve: egyértelműen a bajnoki arany a céljuk, de emiatt nem éreznek nagyobb nyomást magukon.

Storck szerint a Slovan jelen pillanatban annyival jár a DAC előtt, hogy a pozsonyiaknál több a rutinos futballista. „Tapasztaltabbak nálunk, el kell ismerni, a játék néhány elemében még jobbak. Ám mindent megteszünk, hogy idővel eltüntessük a különbséget” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy az őszi idényből sikerült-e kihozni a legtöbbet, Storck úgy felelt, sok fiatal tehetség van a DAC keretében, és ha különböző okok miatt kiesik néhány meghatározó játékos, őket még nem tudja a csapat azonos kvalitású futballistával pótolni.

Emiatt ősszel többször akkor is hullajtottunk pontokat, amikor nem lett volna szabad, olykor a szerencse sem állt mellénk, ám összességében remek munkát végeztünk. A bajnokság kezdete óta rendre az első vagy a második helyen álltunk, a klub történetének eddigi legjobb őszi idényét produkáltuk”

– vélekedett a DAC edzője, aki szerint a jövőben sokkal több türelemre és higgadtságra van szüksége a csapatnak: egyrészt azért, mert az ellenfelek kezdik kiismerni a DAC játékát, másrész azért, hogy a befejezéseknél még pontosabb legyenek.

Kalmárról szólva Storck elmondta, ő a DAC meghatározó játékosa, aki segített még magasabb szintre emelni a csapatot – és az együttes segítségével ő is szintet lépett.

Korábban is jó futballistának tartottam, de nem nyújtott olyan kiemelkedő teljesítményt, mint mostanában. Tudja, mit akar, már kellően tapasztalt, az elszántság és a fejlődés a magyar válogatottban is látszott rajta, a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn a csapat egyik vezére volt”

– jegyezte meg.

Arra a kérdésre, hogy Kalmár egy erősebb bajnokságban is megállná-e a helyét, a DAC edzője azt mondta, most már eljutott arra a szintre, hogy „még egy lépést tegyen előre”.

Leszögezte ugyanakkor, hogy olyan sokáig szeretné Kalmárt csapatában tudni, amíg csak lehet.

„Örülök, hogy itt van, sokat segíthet a céljaink elérésben, és egyelőre nem is akarok messzebbre tekinteni az előttünk álló fél évnél” – fűzte hozzá.

Vida Máté visszatéréséről Storck elmondta, a tavaly lesérült játékosnak még időre van szüksége, hogy ismét utolérje magát, de bízik benne, hogy márciusban már pályára léphet.

Schäfer Andrásról pedig úgy vélekedett, hogy egy nagyon tehetséges futballistáról van szó, akinél most az a legfontosabb, hogy állandósítsa a jó formáját. A DAC edzője szerint idővel a magyar válogatottban is több szerepet kaphat, csak rajta múlik, milyen ütemben fejlődik tovább.

A korábban a magyar válogatott élén dolgozó edző elárulta, a mai napig követi a magyar labdarúgást, és figyelemmel kíséri azokat a játékosokat, akikkel annak idején együtt dolgozott a magyar válogatottnál.

Természetesen a nemzeti csapat is közel áll hozzám, örülök, hogy kijutott az Európa-bajnokságra, és nagyon sok sikert kívánok neki a nyárra”

– emelte ki.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.