2021. január 24., 12:42

Bernd Storck: Nagyon jól futballoztunk, de mindig van miben javulni

Mint arról a tegnapi nap folyamán a portálunkon is olvashattak, a DAC második felkészülési mérkőzését is sikerrel vette, ezúttal a Győri ETO ellen. Kalmár Zsolt korábbi csapatát, a Győri ETO-t a dunaszerdahelyi együttes három góllal győzte le. A mérkőzést követően Bernd Storck is értékelte a mérkőzésen látottakat a klub hivatalos honlapjának.

Fotó: FCDAC

A Fortuna Liga őszi szezonját második helyen záró dunaszerdahelyi sárga-kékek, a téli felkészülési időszak második barátságos mérkőzését is megnyerték Kalmárék. A DAC ezúttal a Győri ETO ellen aratott magabiztos győzelmet, ami után Bernd Storck is értékelte a találkozót.

Az első félidőben megpróbáltunk gólokat szerezni, de a Győr nagyon szervezetten védekezett, és nem találtuk a kapujukhoz vezető utat. Volt két-három kecsegtető lehetőségünk, de az ellenfél is kidolgozott két helyzetet, amelyeket azonban Martin Jedlička hárított. A második játékrészre szerkezetet váltottunk, 4-4-2-es hadrendre álltunk át, és ez most jobban feküdt a csapatnak. Sok jó lehetőséget dolgoztunk ki, és egy szép góllal meg is szereztük a vezetést, amikor is Blackman remek beadását Ramirez fejelte a kapuba. Majd következett Balić találata, a végeredményt pedig büntetőből állítottuk be. Összeségében azt gondolom, hogy nagyon jól futballoztunk. Egy kiváló edzéshetet zártunk, amelynek végén egy jó ellenféllel találkoztunk, amely szintén futballozni akart, ezért egy jó meccset láthattunk a katasztrofális időjárás ellenére is

- kezdte értékelőjét a DAC mestere, olvasható a klub hivatalos honlapján.

A német szakember kiemelte szeretnék folytatni a megkezdett munkát és jó úton haladnak a bajnoki rajtig. Bernd Storck arról is beszélt, minden bizonnyal még lesznek érkezők is a tavaszi rajtig.

A bajnokság kezdetéig hátralévő három hét során is szeretnénk folytatni a megkezdett munkát és a taktika terén is fejlődni. Van 1-2 kiszemelt új játékos, remélhetőleg őket sikerül még szerződtetnünk, de tudjuk, mit kell tennünk. Azt gondolom, hogy erőnlétileg jó úton haladunk, de természetesen mindig van miben javulni. Alaposabban át kell vennünk a taktikánk részleteit, főleg, ami a védekezést illeti. Ma és holnap viszont pihenünk, hiszen az elmúlt hetekben elvégzett munkájukért nagyon megérdemlik a játékosok a kétnapos szabadot

 - zárta értékelését Bernd Storck, a Győri ETO elleni győzelmet követően, a klub hivatalos honlapjának adott értékelőjében.

A vendég győriek mestere Csató Sándor egykori játékosát Kalmár Zsoltot dícsérte, aki utánpótlás éveiben a győriek akadémiáján nevelkedett, a jelenleg a felnőttcsapatot irányító szakember játékosa is volt.

Kalmár Zsolti az U17-es és az U19-es korosztályos csapatban is a játékosom volt, és már akkor is látható volt a kivételes tehetsége. Remélhetőleg képes lesz beteljesíteni azt a pályafutást, amelyet magától elvár és mi is remélünk tőle. Most már több mint egy tehetség, immár egy kiforrott futballistáról beszélünk, akire büszkék vagyunk és mindig hálás szívvel gondolok Zsoltira. Amikor szünetelnek a bajnokságok, mindig kijár velünk a betonpályára lábteniszezni. Természetesen szívesen látjuk, hiszen mégiscsak nálunk nőtt fel. Az akadémistákat is büszkeség tölti el, minkor meglátják, hiszen Győrből indult a pályafutása. Büszkék vagyunk rá és a tudására is

 - méltatta a DAC csapatkapitányát a győriek vezetőedzője Csató Sándor.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.