2020. szeptember 18., 08:13

Bernd Storck: klubtörténelmet írtunk, folytatni akarjuk ezt a sikerszériát

Egy gólzáporos mérkőzéssel folytatódott a dunaszerdahelyi DAC menetelése a nemzetközi porondon. Bernd Storck tanítványai drámai csatában, hosszabbítás után 5-3-ra győzték le a cseh Jablonec együttesét. A mérkőzést követően a német mester is nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának.

Fotó: dac1904.sk

Folytatódott a remek sikerszéria, a sárga-kékek ezúttal az Európa-ligában remekeltek és egy fordulatos mérkőzésen 3-2-ről fordítva, hosszabbítás után, legyőzték és kiejtették a cseh Jablonec együttesét. A DAC német vezetőedzője elmondta, csapatát kissé meglepte a csehek agresszív játéka, de kiemelte a sárga-kékek nem adták fel még hátrányban is mindent megtettek a siker érdekében.

Nagyon örülök és büszke vagyok a csapatomra. Megmutattuk az igazi arcunkat, még ha néhány hibát el is követtünk. Fantasztikus mérkőzés volt, amelynek elején játékosaimat meglepte kicsit a Jablonec kemény, de fair játéka. Ám mi is csapatként játszottunk, és amikor az ellenfél győzelemre állt, akkor is mindent megtettünk azért, hogy megfordítsuk az állást. Megérdemeltük a győzelmet.”

„Nicolaescu bemutatkozása parádésra sikeredett. Nem volt sok ideje arra, hogy elsajátítsa a filozófiánkat, mivel mindössze két napja érkezett, mégis igazolta klasszisát”- kezdte értékelését a DAC mestere, ami a klub hivatalos honlapján olvasható.

Storck elmondta, ezzel a fiatal csapattal sikerült klubtörténelmet írniuk, de még koránt sincs vége, hiszen folytatni akarjak a sikerszériát. A német szakember elmondta, a játékosainak élvezni kell a játékot és akkor baj nem lehet.

Örülök, hogy már júniusban elkezdtem a csapattal a munkát, és meg tudtam mutatni a srácoknak, mit szeretnék látni tőlük a pályán. Fiatal csapatunk van, mégis klubtörténelmet írtunk, de folytatni akarjuk ezt a sikerszériát. A továbbjutás is annak köszönhető, hogy a meccs minden pillanatában bíztunk magunkban. Kiváló a csapatszellem, és ez jelenti nálunk a siker kulcsát. Csak így lehetünk eredményesek. Nem félek a folytatástól, a játékosoknak élvezniük kell a játékot”

- értékelt a Jablonec elleni továbbjutást követően a sárga-kékek mestere.

A DAC legközelebb vasárnap este a Szenice otthonában lép pályára, majd jövő héten csütörtökön az osztrák LASK Linz otthonában az Európa-liga harmadik selejtezőkörében.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!