cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. július 26., 16:00

Bernd Storck: Ez egy remek jel a jövőre nézve

Mint arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk a dunaszerdahelyi DAC komoly skalpot szerzett, miután legyőzte a francia bajnokság elmúlt idényének ezüstérmesét az Olympique Marseille-t. A mérkőzés után a sárga-kékek német mestere Bernd Storck is értékelte a látottakat.

Fotó: FCDAC

Nagyszerű győzelemmel indította a kilencnapos ausztriai felkészülését a DAC. A Fortuna Liga előző idényének bronzérmese, a francia futball egyik legnagyobb múltú klubját az Olympique Marseille-t győzte le a felkészülési mérkőzésen. A mérkőzést követően Bernd Storck is elégedetten értékelte csapata teljesítményét. A német szakember csapata készen áll a soron következő célok elérésére.

Először is nagyon boldog vagyok a csapatom teljesítményét látva, egy hét felkészülés után nagyon jól futballoztunk a Bajnokok Ligája-résztvevő Marseille ellen. Az első félidőben tökéletesen játszottunk, teljesen megérdemelten vezettünk 2:0-ra. A második játékrészre nyolc játékosát is lecserélte az ellenfél. Mi is változtattunk néhány helyen, és a lehetőséget kapó fiatalok is jó teljesítményt nyújtottak, így nagyon boldog vagyok. Ez egy remek jel a jövőre nézve, a csapat és a klub is önbizalmat meríthet abból, hogy versenyképesek vagyunk és készen állunk a soron következő célok elérésére. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg tehetséges futballistánk van, és a Marseille ellen azt is látni akartuk, hogy hol tartunk. Természetesen az ellenfélnek sok tapasztalt és sikeres labdarúgója van, de mi nem féltünk tőlük, ez pedig az Európa-liga selejtezőjében segíthet sokat. Az a dolgom, hogy magabiztosságot adjak a csapatnak és megtanítsam őket hinni az általam preferált játékstílusban és a filozófiámban.

- kezdte értékelését a DAC mestere a klub honlapjának.

Storck elmondta egy ilyen nagy klub ellen játszani minden játékosnak komoly önbizalmat ad, majd kiemelte bárki ellene sikeréhesen léphet pályára csapata. A DAC mestere értékelése végén elmondta a dunaszerdahelyi alakulat tovább erősödhet, ugyanis a napokban újabb játékosok érkezése várható.

Azt gondolom, hogy a csapat beállt mögém és bárki ellen félelem nélkül és sikeréhesen léphetünk pályára. Nagyon kemény felkészülési héten vagyunk túl, amelyet csak egyhetes pihenő előzött meg, de a mérkőzés is megmutatta, hogy jó úton járunk. A játékosok mindent megtettek annak érdekében, hogy méltóképpen képviseljék saját magukat és a klubot is. Ez az elkövetkező napokra, hetekre is reményt adhat a céljaink elérésében, a hazai bajnokságban és az európai kupaszíntéren egyaránt. A Marseille elleni siker mindegyik futballistának önbizalmat ad. Tudják, hogy Európa legjobbjaival is felvehetik a versenyt. Az előttünk álló 1-2 nap a pihenésről és a regenerációról szól, keddtől pedig ismét kétfázisosan edzünk. Megvan a tervünk, hogyan javíthatnánk tovább a játékunkat és az erőnlétünket sem szabad hanyagolni. Láthattuk, hogy a második félidőben elfáradt a csapat, hiszen nagyok komoly intenzitással futballoztunk. A francia liga ötödik helyén végző Nizza ellen is készülünk, amely szintén egy remek meccs lesz, hogy megnézhessük, hol is tartunk. Remélhetőleg a menedzsmentnek sikerül leigazolnia a kinézett játékosokat, hogy tovább erősödjön a gárda.

- értékelt a Marseille elleni győzelmet követően Bernd Storck a DAC hivatalos honlapjának.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.