Bernd Storck: A fiúk jól oldották meg a feladatot, és nyertünk

2020. augusztus 31., 09:08
Ondik Gábor

A válogatott szünet előtt sorozatban ötödik bajnoki mérkőzését is megnyerte a dunaszerdahelyi DAC, ezzel százszázalékos mérleggel vezeti a Fortuna Ligát Bernd Storck együttese. A sárga-kékek ezúttal idegenben, az Aranyosmót otthonában nyertek. A mester így értékelt.

Fotó: dac1904.sk

A sárga-kékek vezetőedzője, Bernd Storck és a játékosok is hangsúlyozták a mérkőzés előtt, hogy nehéz mérkőzésre számítanak az Aranyosmarót otthonában. Ezt a DAC német mestere a mérkőzést követő sajtótájékoztatón is elismerte. Ráadásul Davis hiányában át kellett szervezni a csapatot, a német szakember azonban úgy látta, jól oldották meg a feladatot, és a lényeg a három pont begyűjtése.

Beigazolódott, amire számítottunk. Az Aranyosmarót odahaza nagyon veszélyes csapat benyomását keltette. Korábban a Slovant sikerült itthon két vállra fektetniük. Csak hosszú labdákkal engedtük játszani őket. A bekapott gól előtt egy szerencsétlen helyzetben hibáztunk, de aztán átálltunk a 4-3-3-mas hadrendre, és megváltozott a játék képe. A tizenegyes előtt egyértelműen szabálytalankodtak Divkovićcsal szemben. A második félidőben már mi domináltunk, és megérdemelten szereztük meg a vezetést. Szerencsénk is volt azonban, amikor a kapunk felső lécéről kipattant a labda. A második játékrészben mutatott teljesítményünk miatt megérdemelt a győzelmünk. Davis kiválása miatt kényszerültünk az átszervezésre. A három védős rendszer sem volt rossz, de nem is a legjobb. A lényeg, hogy a fiúk jól oldották meg a feladatot, és nyertünk”
- értékelt Bernd Storck.

A hazaiak fiatal trénere csalódott volt a mérkőzés lefújása után, hiszen hiába szereztek vezetést a DAC fordítani tudott. Benkovský elmondta, sajnos a szerencsével is hadilábon álltak, és így nem lehet eredményesnek lenni.

Gratulálok edzőtársamnak a győzelemhez. Az első félidőben feltoltuk a védősorunkat, és veszélyes támadásokat vezettünk. Türelmesen és koncentráltan játszottunk, és sikerült is megszereznünk a vezetést. Fordulás után leblokkoltunk, a vendégek többször is fölénk kerekedtek, elsősorban a jobb oldalon, és át is vették a vezetést. Ennek ellenére megvolt még a lehetőségünk az újabb gólszerzésre, de a szerencse elpártolt mellőlünk, amikor a labda a felső lécről kivágódott. Ha az ilyen helyzeteket nem tudjuk értékesíteni, akkor nem lehetünk eredményesek. A cserepadon nem volt sok variációs lehetőségünk”

- értékelt a hazaiak mestere Ľuboš Benkovský.

Kövesse facebook oldalunkat is!