2020. március 20., 15:21

Bénes Lászlóék önként csökkentették fizetésüket

A koronavírus-járvány gazdaságai hatásai a sportéletet is döntően befolyásolja. A német élvonalban szereplő, doborgazi Bénes Lászlót is foglalkoztató Borussia Mönchengladbach játékosai nem mindennapi döntésre szánták el magukat.

Fotó: goal.com

A német Bundesligában szereplő Bénes Lászlót klubcsapatának játékosai beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe, hogy ezzel csillapítsák a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait a labdarúgóklubra.

Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Ez egyértelmű jel: jóban, rosszban összetartunk a Borussiáért”

– jelentette ki Max Eberl sportigazgató, aki hozzátette, a szakmai stáb és a klubvezetés is elfogadta az önkéntes fizetéscsökkentést.

A klub közleménye a fizetéscsökkentés mértékét nem közölte, de a német sajtó értesülései szerint a Gladbach havi szinten egymilliót takarít meg.

A bajnokság felfüggesztése előtt is zárt kapuk mögött volt kénytelen játszani a Mönchengladbach, ami komoly bevételkiesést jelent a klubnak. Bénes László csapata a Bundesliga negyedik helyén áll, és ha így maradna, akkor a következő idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhetne a Borussia.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.