Befejezhetik a Serie A idényét

2020. április 21., 20:42
ma7 | MTI

Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának húsz klubja egyhangúlag támogatta kedden azt, hogy megpróbálják befejezni a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt 2019/20-as idényt.

Juventus Ronaldo
Fotó: TASR/AP

A liga közlése szerint az online ülésen valamennyi klub részt vett, és a befejezés mellett foglalt állást, amennyiben az olasz kormány erre engedélyt ad.

A közlemény hangsúlyozta, "a játék csakis az orvosi protokollnak megfelelően folytatódhat" a játékosok és a szakmai stábok védelme érdekében.

Az olasz szövetség korábban is úgy foglalt állást, hogy a szezont be kell fejezni akár úgy is, hogy csak ősszel zárul le, ugyanakkor korábban több klub, így például Sampdoria és a Torino a befejezés ellen érvelt, a Brescia vezetője pedig egyenesen azt mondta, csapata semmiképpen nem áll ki a mérkőzésekre, ha folytatnák a bajnokságot, mert a játékosok egészségét nem kockáztatja.

A Serie A mostani idénye március 9. óta szünetel, és még 12 teljes forduló van hátra. Egyelőre nem tudni, hogy mikor indulhatnak újra a küzdelmek, a klubok abban reménykednek, hogy májusban elkezdhetik a felkészülést.
 

Kövesse facebook oldalunkat is!