Bajnokverés után öt DAC-játékos a forduló legjobbjai között

2021. május 13., 09:18
Ondik Gábor

A Fortuna Liga rájátszásának 8. fordulójában a DAC bravúros győzelmet aratott a nagy rivális Slovan otthonában, ezzel négy pontra csökkent a sárga-kékek hátránya a bajnokságban a címvédővel szemben. A bajnokverésnek köszönhetően öt DAC-játékos is bekerült a forduló álomcsapatába, valamint felvidéki játékos is szerepel a 8. forduló legjobbjai között.

dac
Fotó: dac1904.sk

Ahogy azt eddig is megszokhattuk, minden forduló után kihirdetik a legjobb játékosokból álló kezdőt. Ezúttal öt DAC-játékos is bekerült a rájátszás nyolcadik fordulójának legjobbjai közé. A Slovan elleni idegenbeli siker, ami 2015 után sikerült újra, remek teljesítménynek volt köszönhető, amit a forduló legjobbjaiból álló kezdő is hűen tükröz.

A sárga-kékek Eric Ramirez parádés passza után Marko Divković góljával győztek a Téglamezőn, ezáltal mindkét játékos bekerült a forduló álomcsapatába. A venezuelai Ramirez hatodik alkommal volt ott a forduló legjobbjai között, míg a győztes gólt szerző horvát Divković nyolcadszor szerepelt a hétvége legjobbjai között. Az említett két játékoson kívül még a magyar válogatott Eb-keretének tagja Schäfer András is bekerült a hétvége legjobbjai közé, immáron ötödik alkalommal. A sárga-kékek hátsó alakzatából a panamai Eric Davis, valamint a remek védéseket bemutató Martin Jedlička is ott volt a hétvége álomcsapatában. Davis kilencedik alkalommal, míg Jedlička negyedik alkalommal került be a hétvége legjobbjai közé az idei szezonban. 

Felvidéki játékos is helyet kapott a rájátszás nyolcadik fordulójának legjobbjai között, a dunaszerdahelyi Iván Alex óriási szólóját követő góljának köszönhette, hogy a szezonban első alkalommal került be a forduló álomcsapatába.

A rájátszás 8. fordulójának álomcsapata:

Martin Jedlička (DAC) - Eric Davis (DAC), Jakub Kiwior (Zsolna), Ján Maslo (Rózsahegy),  Kristián Koštrna (Nagyszombat) - Marko Divković (DAC), Iván Alex (Szered), Schäfer András (DAC), Martin Koštaľ (Szenice) - Dawid Kurminowski (Zsolna), Eric Ramirez (DAC)

Kövesse facebook oldalunkat is!