2021. augusztus 22., 12:00

Az újonc otthonában szakadt meg a KFC veretlenségi sorozata

A szlovák másodosztály ötödik fordulójában megszakadt a Komáromi FC veretlenségi sorozata és az újonc Homonna otthonában szenvedtek vereséget Radványi Miklós tanítványa. A DAC farmcsapata a Somorja a Besztercebánya otthonában szerzett értékes pontot.

stk samorin
A somorjaiak viszont fontos pontot szereztek
Fotó: stksamorin.sk

A komáromi lila-fehérekre hosszú keleti túra várt, hiszen az újonc Homonna otthonában léptek pályára Radványi Miklós védencei. A komáromiak jól kezdték a mérkőzést, többet is birtokolták a labdát, sőt az első negyedórában Domonkos kis híján a vezetést is megszerezte a komáromiaknak, de végül a hazaiak kapusa hárított. Az első negyedórában nem sok gólszerzési lehetőség adódott a csapatok előtt, így igazságos gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

Szünet után a komáromiak vezetőedzője kettőt is cserélt és pályára lépett Ganbold és Györgyi is. A lila-fehérek a cseréknek köszönhetően nagyon aktívan kezdték a játékrészt, a 47. percben Tóth Gábor került nagy helyzetbe, de nem tudott élni a lehetőséggel. Pár perccel később a KFC csapatkapitánya Domonkos Kristóf került ziccerbe, a homonnai hálóőr azonban óriásit védett.

A kezdeti komáromi helyzeteket követően kiegyenlítettebb lett a játék. A mérkőzés 76. percében az újonc Homonna egy pontrúgás után megszerezte a vezetést, a játék képe alapján némi meglepetésre, miután a DAC szurkolók számára jól ismert Roland Černák beadása után Havrila fejelt a komáromi kapuba.

A vendégek minden megpróbáltak az egyenlítés érdekében, nyolc perccel a lefújás előtt kis híján egyenlítettek is, de Šmehyl próbálkozását Slávik kapus nagy védéssel tolta szögletre. A folytatásban az eredmény már nem változott, ami azt jelentette első vereségét szenvedte el Komárom az új szezonban, míg az újonc Homonna továbbra is remek formában veretlenül a bajnokság élére álltak a homonnai sárga-kékek.

II.liga, 5.forduló
FK Homonna - Komáromi FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Havrila (76.)

A másodosztály másik csallóközi érdekeltségű csapata a Somorja a Besztercebánya otthonában vendégeskedett. A somorjaiak sorozatban harmadik mérkőzésükön is nyeretlenek maradtak, de ezúttal értékes pontot szereztek a tavaly a feljutásért is harcban álló Besztercebánya otthonában. Az első félidőben a hazaiak dolgoztak ki több helyzetet, de a DAC farmcsapata előtt is adódtak lehetőségek, a 41. percben Owusu lövése nem sokkal kerülte el a hazai kaput.

Fordulást követően a somorjai jól kezdtek és két nagy lehetőség is adódott a vendégek előtt, előbb Leginus került helyzetbe, majd Vrábel, de egyikből sem született gól. A 65. percben újabb somorjai lehetőség maradt ki Štefanka lövését Nota ütötte szögletre. A mérkőzés 69. percében a Somorja sokadik helyzetéből már gólt szerzett, miután egy szöglet után a DAC védője Matuš Malý fejelt a kapuba.

A vendégek nem sokáig élvezhették előnyüket, ugyanis négy perccel a vezetés megszerzése után Depetris használta ki a somorja védelem megingását és egyenlített. A hajrában a hazaiak nyomás alá helyezték a somorjai védelmet, de a győzelmet jelentő találatot már nem tudták megszerezni. A somorjai együttes sorozatban harmadik mérkőzésén nyeretlen és a következő fordulóban a Szakolcsa csapatát fogadják hazai pályán.

MFK Dukla Besztercebánya - FC STK 1914 Somorja 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Depetris (73.) ill. Malý (69.)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.