2022. május 15., 18:48

Az UEFA elnöke visszavárja az ukránokat

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke visszavárja az ukrán klubcsapatokat az európai kupaporondra.

Aleksander Ceferin
Fotó: TASR/AP

A szlovén sportvezető az osztrák Presse am Sonntag című lapnak adott interjújában elmondta, reménykedik benne, hogy a következő szezonban az ukrán csapatok is el tudnak majd indulni az európai kupasorozatokban, de a hazai mérkőzéseiket a háború miatt csak az országukon kívül rendezhetik meg.

Hozzátette, nem tudja, mi lesz a sorsa az ukrán bajnokságnak, ha a helyzet így marad. "Nagyon remélem, hogy ez az őrület mielőbb véget ér" - nyilatkozta Ceferin.

Az UEFA elnöke sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Bécsnek nincs kellően nagy és modern stadionja, jelenleg egyikben sem lehetne egy komolyabb UEFA-mérkőzést megrendezni.

"Úgy gondolom, Ausztria méretéhez és gazdasági helyzethez képest finoman szólva nem igazán tökéletes az infrastruktúrája" - mondta.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.