Az InStat is megmondta: Kalmár Zsolt a Fortuna Liga legjobbja

2021. június 22., 19:06
Ondik Gábor

A játékosok teljesítményé mérő InStat index alapján is a DAC magyar válogatott játékosa Kalmár Zsolt lett a Fortuna Liga legutóbbi idényének legjobbja.

DAC
Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi DAC csapatkapitánya Kalmár Zsolt újabb elismerést zsebelt be, a sárga-kékek válogatott futballistája az InStat index alapján a Fortuna Liga legjobbja volt megelőzve panamai csapattársát Cesar Blackmant.

Kalmár a hivatalos mérkőzésstatisztikák szerint is a honi élvonal legjobbja lett, a legmagasabb úgynevezett InStat Indexet elérve 279-es pontszámmal.

A második helyen Cesar Blackman végzett 275-ös pontszámmal. 

A legjobbak között a szintén magyar válogatott a pozsonyi Slovant erősítő Holman Dávid nevét is megtalálhajtuk a rangsorban, aki három csapattársával holtversenyben a harmadik helyen zárt az InStat indexe alapján.

Kalmár rendkívüli sikeres szezont tudhat maga mögött, mind klubszinten, mind pedig válogatott szinten, annak ellenére is, hogy a tavaszi rájátszás döntő többségét sérülés miatt kihagyta és az Európa-bajnokságról is lemaradt.

A DAC csapatkapitánya a szezonvégi Év Tizenegye gálaestjén megválasztották a Fortuna Liga legjobb futballistájává, és az Év Labdarúgója szavazásán is Kalmárt látták a tavalyi naptári év legjobbjának.

Az InStat index a hivatalos mérkőzésstatisztikák alapján kerül kiszámolásra. Ez egy olyan automatikus algoritmus, amely összesíti a játékos teljesítményét és a csapat felé mutatott hasznosságát. Az InStat Index segít meghatározni a futballista kvalitásait, számolt be róla a DAC hivatalos honlapján.

DAC

Kövesse facebook oldalunkat is!