2022. január 26., 20:11

Az ETO-nál nem játszhatott, most Komáromba igazolt az ukrán középpályás

A szlovák másodosztály harmadik helyén telelelő Komáromi FC újabb játékossal erősítette meg keretét. A komáromi lila-fehérek szerződtették a Győri ETO ukrán középpályását Vaszil Vaskebát, aki közös megegyezéssel távozott Győrből.

Vaszil Vaskeba
Fotó: kfckomarno.sk

Újabb játékossal erősített a szlovák másodosztály őszi bronzérmese a Komáromi FC. A Radványi Miklós edzette gárda a Győri ETO-tól távozó ukrán Vaszil Vaskebát szerződtette, aki a szabályok értelmében, magyar állampolgárság híján, nem szerepelhet a magyar másodosztályban.

A 23 esztendős védekező középpályás, közös megegyezéssel szerződést bontott a győri együttessel és igazolt a szlovák másodosztályban szereplő komáromiakhoz.

A fiatal ukrán középpályásnak a győriek klubvezetése felkínálta azt a lehetőséget is, hogy a tavaszi idény töltse kölcsönben egy másik együttesben, ezalatt a győri együttes megpróbálja elintézni a magyar állampolgársága megszerzését egyszerűsített honosítási eljárás keretében, ám ezt Vaskeba nem fogadta el, és kérte szerződése felbontását, hogy másik országban folytathassa pályafutását. Vaskeba 57 tétmérkőzésen lépett pályára a Rába-partiak színeiben és ezalatt három gólt is szerzett.

A KFC ezzel második téli igazolását jelentette be, korábban a Domonkos átigazolás keretein belül a mindössze 18 esztendős Martin Jurina került Komáromba.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.