2021. augusztus 25., 08:44

Az Eriksent megmentő orvosi csapat és Kjaer kapja az UEFA elnöki különdíját

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi közlése szerint idén a Christian Eriksen életét megmentő orvosi csapat, illetve a dán válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer kapja az elnöki különdíjat.

euro 2020
Fotó: TASR/AP
A 2020-as Eb igazi hősei"

- így jellemezte az elismerésben részesülőket Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

Eriksen június 12-én a kontinensviadal csoportkörében a Finnország elleni mérkőzés első félidejében összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Kjaer elsők között érkezett társához, akit azonnal a megfelelő pozícióba helyezett, majd az orvosi segítség érkezésekor társait összefogva körbeállták Eriksent, hogy a kamerák és a fotósok kereszttűzétől elállják az utat. Az Internazionale futballistáját sikerült újraéleszteni.

A 29 éves futballistát az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát.

Pályafutása folytatása egyelőre kétséges, mivel Olaszországban eltilthatják a játéktól, de Angliában vagy Hollandiában folytathatja pályafutását, mert ott más szabályok vannak érvényben.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.