2021. július 7., 08:30

Az én focim: Az olaszok taktikai sikere döntőt ért

Hosszú este várt a labdarúgás szerelmeseire az EB első elődöntője során. A mediterrán csatában az olaszok és a spanyolok harcoltak meg a fináléba jutásért.

olasz közönség
Fotó: TASR

A mérkőzés előtt az olaszok tűntek esélyesebbnek, hiszen eddig minden találkozójukat megnyerték a kontinensviadalon, igaz, Ausztria ellen csak a hosszabbításban, s már több mint 30 meccse nem kaptak ki. A spanyolok ugyanakkor meccsről meccsre jobb formában játszanak, s ezt bizonyította a londoni találkozó is.

Az azúrkékek kezdtek ugyan jobban, de a spanyolok ezután átvették az irányítást és az első félidőben többször is komoly helyzetig jutottak, míg ellenfelük még lövést sem tudott leadni. Ahogy Hajdú B. István, a mérkőzés magyar kommentátora is megjegyezte, egy érdekes mérkőzést láthattunk, komoly taktikai harc zajlott, amelyben Olmo és társai vitték a prímet. 

A feszültség ugyanakkor ott volt a játékban és a tévé képernyői előtt is éreztük, nem maradunk ezen az estén gólok nélkül. Egy óra játék után jött is az olasz ellentámadás, amelyet Chiesa gyönyörűen fejezett be. A kékek vezettek, régen beálltak volna bunkerfocizni, de ez a Mancini-legénység nem erre termett, mégis a spanyolok beszorították őket. Ennek ellenére volt néhány komoly olasz ellentámadás, egy esetben a gólhoz is közel voltak, miközben a spanyolok mindent megtettek az egyenlítésért.

Az 10 perccel a vége előtt Olmo és Morata összjátéka után jött az egyenlítés, amely végül hosszabbítást ért. Ebben inkább a spanyolok voltak a veszélyesebbek, de adódott egy-két olasz lehetőség is, sőt, Mancini csapata egy lesgólt is rúgott, de úgy tűnt, mindenki inkább a tizenegyeseket várja.

Nem sokkal éjfél előtt hazai idő szerint így a büntetők döntöttek, amelyben az olaszok biztosabbak voltak, s éppen az egyenlítést összehozó két spanyol hibázott, így Chiesa és társai jutottak a fináléba. Az azúrkékek óriási ünneplést csaptak, a negyeddöntőben megsérült társukat, Leonardo Spinazzoláról sem feledkeztek meg és bizonyosan kíváncsian várják, hogy a hazaiakkal vagy éppen a torna meglepetéscsapatával kell majd vasárnap a döntően megküzdeniük, az biztos, ott teljesen más focijukat mutatják majd.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.