Az élvonalbeli Nagymihályból erősített a KFC

2020. október 5., 21:00
Ondik Gábor

A másodosztályban szereplő KFC Komárom nigeri válogatott játékossal erősítette meg támadószekcióját. A lila-fehérek újdonsült szerzeménye a hétvégi bajnokin már be is mutatkozhatott a KFC színeiben.

Fotó: new.mfkzemplin.sk

A komáromi KFC hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy az élvonalbeli Nagymihály 28 esztendős nigeri támadója Modibo Sidibe a Duna-partiaknál folytatja pályafutását. A gólerős afrikai támadó 2019-ben igazolt a zempléni együtteshez, 23 mérkőzésen léphetett pályára és 8 gólt szerzett.

Az előző idényben a DAC elleni ötgólos kiütéses siker alkalmával két gólt is szerzett a dunaszerdahelyiek ellen. Az idei szezonban három mérkőzésen kapott lehetőséget a Fortuna ligában. Sidibe korábban megfordult még a nigeri Akokana, a dél-afrikai Jomo Cosmos, a fehérorosz Dnepr Mogilev, az algériai ASM Oran, a marokkói Kawkab Marrakech és Mouloudia valamint a francia FC Mulhouse csapatában is.

A rutinos támadó hétvégén a komáromi lila-fehérek színeiben már be is mutatkozhatott, hiszen a Pozsonyligetfalu elleni győztes mérkőzésen csereként lépett pályára a 68. percben.

Ligetfalu ellen bemutatkozott a Fortuna Ligás Nagymihályról érkezett Modibo Sidibe. A többszörös nigeri válogatott csatár a zempléniek színeiben 28 mérkőzésen nyolcszor volt eredményes. Hazáját az Afrikai Nemzetek Kupáján is képviselhette, de válogatott karrierje során olyan sztárok ellen is pályára lépett, mint a Liverpool csatárduója, Mohamed Szalah és Sadio Mané” - olvasható a komáromi együttes közösségi oldalán.