2020. szeptember 26., 20:28

Az édesapja eredményeit is túlszárnyalná

Fiatal, tehetséges és a felnőttek között is a lehetőségére vár. Bari Krisztián a nyáron a dunaszerdahelyiektől szerződött a Zsolnához, hogy a hazai fiatalokra építő csapatban bizonyítani tudjon. Az utánpótláscsapatokban már megmutatta a tudását, és a DAC korábbi gólvágójának, Bari Jenőnek a fiaként sokan még az édesapjáénál is sikeresebb pályafutást jósolnak a 19 éves labdarúgónak.

Fotó: A zsolnai klub archívumából

Hogyan került először kapcsolatba a labdarúgással?

Ahogy a szüleim is mindig mondták, már kis korom óta a labda volt a kedvenc játékszerem. Nálunk a családban mindenki a labdarúgásért rajongott, tehát nem volt kérdés, hogy ez nálam is hasonlóan lesz.

Mennyire volt hatással a karrierjére az édesapja sikeres pályafutása?

Édesapám soha nem erőltette rám a focit, de mindig támogatott a döntéseimben.

Számomra nagy előnyt jelent, hogy ilyen sikeres pályafutás van mögötte, mivel minden esetben tud hasznos tanácsot adni. Remélem, hogy nekem sikerül még eredményesebb pályafutást teljesítenem.

Hogyan került a Csallóközbe, ahol édesapja korábbi sikereinek a helyszínén, a dunaszerdahelyi DAC-ban focizott?

Csallóközbe Szaban Tibor edzőn keresztül kerültem. Elmentem próbajátékra, amit sikeresnek értékeltek, majd meg tudtunk egyezni, hogy ott maradok, és elkezdődött a közös együttműködés a sárga-kékekkel.

Dunaszerdahelyt milyen állomásnak tartja eddigi karrierjében?

Dunaszerdahely mindig a szívemben marad. Nagyon sok jó embert és barátot szereztem ott, akik mindig segítettek nekem, akár valami jó, akár valami rossz történt az életemben.

A karrierem szempontjából az eddigi legjobb állomásnak tartom, mivel ott ismerkedtem meg a profi labdarúgással, és nagyon sokat fejlődhettem.

Mennyire volt sikeres a dunaszerdahelyi U19-es csapat? Mégis mit gondol, miért nem kerül be több játékos a felnőttek közé?

Véleményem szerint az U19-es csapat nagyon eredményes korosztály volt, mivel a csapattársakkal már öt éve együtt húztuk, és mindenki ismerte a másikat. Többször megvolt az esélyünk a bajnoki címre, de sajnos soha nem jött össze. Most utoljára sikerülhetett volna, ha nem jön közbe a koronavírus. Sajnos arra nem tudok válaszolni, hogy miért nem kerül be több játékos a felnőttcsapatba, lehet, hogy a vezetőségnek mások az elképzelései, de sok tehetséges focista megfordult már az akadémián. Én személy szerint is sajnálom, hogy nem kaptam meg a lehetőséget és nem bizonyíthattam.

A szlovák utánpótlás-válogatottban viszont lehetőséget kapott. Milyen élményeket szerzett itt?

Válogatott mezt fölvenni azt is jelenti, hogy egy országot képviselünk. Ha valaki oda kerül, mindig a maximumot kell nyújtania.

A válogatotthoz nagyon sok szép élményem kötődik, és sok újat is tanulhattam az ottani edzőktől, ami segített a pályafutásom során tovább tanulni és fejlődni.

Nyáron elszerződött a Csallóközből. Miért döntött a zsolnai szerződés mellett, és milyen volt a fogadtatása?

Zsolnán mindenki számára nyilvánvaló, hogy kinevelik a saját játékosokat, és azok megkapják a lehetőséget a felnőttek közt.

Engem szerencsére nagyon jól fogadtak, valamilyen szinten könnyebb dolgom is volt, mivel a csapat több mint felét már ismertem a válogatottból vagy az ifibajnokságból.

Hogyan értékeli eddigi szereplését Zsolnán?

Eddig pozitív a véleményem, mivel a néhány hónap alatt is sok új dolgot tanultam, és belekóstolhattam a felnőtt fociba. A továbbiakat kíváncsian várom, és bízom benne, hogy jól alakul a közös munka.

img_0530.jpg

Milyen célokkal várja a szezon további részét?

Egyértelműen szeretnék bekerülni a kezdőcsapatba és megmutatni, hogy mi van bennem. Erre egy újabb kihívásként tekintek, amit ugyan nem egyszerű elérni, de minden erőmmel azon leszek, hogy sikerüljön.

Hosszabb távon milyen tervei vannak?

Nem tervezek évekre előre, a jelennel foglalkozom, de ahogy sokan mások, én is szeretnék majd egyszer egy nagyobb bajnokságban is bizonyítani.

Mivel foglalkozik, amikor nem a labdarúgással?

A foci kitölti az életemet, a szabadidőmet a barátnőmmel vagy a családommal töltöm, hogy újra feltöltődjek.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2020/39. számában.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.