2022. június 7., 20:19

Angol szurkolók müncheni letartóztatása

Náci karlendítés és károkozás miatt angol szurkolókat tartóztattak le Münchenben, ahol ma (június 7-én) a német és az angol labdarúgó-válogatott vív Nemzetek Ligája-mérkőzést a magyar érdekeltségű csoportban.

foci stadion
Fotó: pixabay.com
Illusztrációs felvétel

A rendőrség keddi beszámolója szerint nyolc szigetországi drukkert hétfőn vettek őrizetbe München belvárosában, közülük hármat letartóztattak náci karlendítés miatt. Volt, aki a szállodában okozott kárt 2000 euró értékben, négyen pedig rendőröket sértegettek, illetve utcán vizeltek. Akik nem tudták kifizetni a 200 eurós helyszíni bírságot, azok a kerületi bíróság elé kerültek.

Münchenben hétfő este több bár és kocsma idő előtt bezárt, ahogy megjelentek az éneklő, zászlókat lengető angol szurkolók. Kedden is több kocsma inkább zárva maradt.

Hétfő este egy verekedéshez is kihívták a bajor rendőröket, a 30-50 randalírozó angol szurkoló azonban a rendőrök kiérkezésére szétszéledt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.