Almási László: Rögtön igent mondtam a csehek ajánlatára

2021. július 24., 18:27
Ondik Gábor

A felvidéki csatártehetség, Almási László a csecsenföldi kaland után visszatért Rózsahegyre, de sokáig nem maradt Szlovákiában. A fiatal támadó az új szezont a cseh Fortuna Ligában szereplő Baník Ostrava csapatában kezdi, miután hosszútávú szerződést kötött a cseh gárdával. A szezonrajt előtt a felvidéki játékos nyilatkozott portálunknak, a csecsenföldi kalandról, az új kihívásokról és az Európa-bajnokságról is.

karvinsky.denik.cz
Fotó: karvinsky.denik.cz

Legutóbb mikor beszéltünk, akkor még Csecsenföldön, a Groznij csapatában szerepeltél kölcsönben. Azóta viszont hazatértél, majd ismét klubot váltottál, ezúttal Csehországba igazoltál. Így utólag hogyan értékelnéd a csecsenföldi kalandot?

Csecsenföldi tartózkodásom során nagyon sok tapasztalatot szereztem, mind élettapasztalatot, mind a futballt tekintve. Nagyon örülök, hogy fél évig ott lehettem, csak pozitív élményekkel gondolok vissza a Groznijban töltött időszakra.

Mostantól viszont Ostrava csapatában folytatod, akikkel hosszútávú szerződését kötöttél. Hogyan ment végbe az átigazolás?

A tárgyalások nagyon gyorsan és korrekten zajlottak. Rögtön igent mondtam az ajánlatra.

A cseh Fortuna Liga egy magasabb szinten jegyzett bajnokság. Mi az, amivel meggyőzött a csehek ajánlata?

Meggyőzött, hogy Csehországban az egyik legnagyobb múlttal rendelkező csapat az Ostrava és fanatikus szurkolóik vannak, valamint a csapat jövőbeli tervei is kecsegtetők.

Négyéves szerződést kötöttél a cseh gárdával, ami azt jelenti hosszútávon számolnak veled. Milyen célokkal vágsz neki a cseh kalandnak?

Először is a beilleszkedés lesz a legfontosabb és a sérülések elkerülése. Utána pedig gólokkal, gólpasszokkal, valamint jó játékkal szeretném segíteni a csapatot.

A nyári Európa-bajnokságon már túl vagyunk, a szlovák válogatott keretében a tartalékok között szerepelt a neved. Számítottál-e esetleg arra, hogy bekerülhetsz a bő keretbe?

Benne volt a pakliban, de nem sajnáltam, hogy nem sikerült bekerülnöm.

Ha Csehországban jól fog menni a játék, akkor ugyanúgy lesz rá esélyem bekerülni a válogatottba.

Gondolom, követted a magyar és a szlovák csapat szereplését az Eb-n. Hogy láttad a kontinenstornát, megérdemelt volt az olaszok győzelme?

Igen, az olaszok megérdemelten győztek. Az egész torna során kiegyensúlyozott, látványos játékot mutattak.

A szlovák bajnoksághoz hasonlóan a cseh élvonal is hétvégén rajtol. Már pár mérkőzésen pályára is léphettél a felkészülés során, mik az eddigi benyomásaid a cseh ligával kapcsolatosan?

Fizikálisan keményebb bajnokság a cseh. Nagyobb hangsúly van a párharcokon, illetve a taktikán.

A körülményeket tekintve hova tennéd az Ostrava együttesét?

Csehország top 5 csapatába mindenképpen.

Második alkalommal állsz légiósnak, az elmúlt egy év során. Miben sikerült leginkább fejlődnöd, gondolok itt az orosz szereplésre, mit sikerült elsajátítanod leginkább a csecsen fővárosban?

Nyilván nehéz volt egy teljesen új mentalitással rendelkező országba igazolni, de a csecsen kaland után sokkal magabiztosabb vagyok.

Lassan visszatér az élet a lelátókra és lassan teltházak előtt játszhattok újra. Mennyire más teltházas meccsek előtt játszani, mint üres lelátók előtt?

Csecsenföldön és Oroszországban alig voltak korlátozások, úgyhogy már mondhatni fél éve nézők előtt futballoztunk újra. Sokkal jobb így játszani, ez nem kérdés, szurkolók nélkül a foci nem az igazi.

Kövesse facebook oldalunkat is!