2023. március 13., 08:50

Adrian Guľa: Rendkívül értékes győzelmet arattunk

A címvédő pozsonyi Slovan újabb megingásának köszönhetően négy pontra nőtt a DAC előnye a tabella élén, miután a csallóközi együttes Krstović triplájával győzött a Besztercebánya otthonában.

gula
Fotó: fcdac.sk

Nagyon értékes győzelmet szerzett a DAC a szlovák labdarúgó-bajnokság rájátszásának első fordulójában. A dunaszerdahelyi együttes Nikola Krstović vezérletével három ponttal távozott a Besztercebánya otthonából, ez pedig azt is jelentette, hogy négy pontra nőtt a sárga-kékek előnye, mivel a Slovan kikapott a Zsolnától. A lefújást követően Adrian Guľa is értékelte a gólzáporos találkozót.

Nagyon érdekes mérkőzés volt, két ellentétes félidővel. A meccs első felében gyorsan, precízen játszottunk, és a csapatszellem is rendben volt. Rendkívül hatékonyak voltunk. Nemcsak Krstović három góljára gondolok, hanem a befejező passzokra is. A Dukla nagyon szimpatikus, nyílt, de kockázatos játékkal rukkolt elő, amit mi igyekeztünk kihasználni. A második félidőben megváltozott a játék képe. Kevesebb volt a futómennyiség a részünkről. A hazaiaknak nem volt vesztenivalójuk, Polievka vissza is hozta őket a meccsbe, és drámaivá vált a játék.”

- kezdte értékelését a DAC vezetőedzője Adrian Guľa.

A sárga-kékek vezetőedzője továbbá elmondta, le kell vonni a tanulságot, hogyan tudják megtartani a dominanciájukat. Guľa kiemelte egy nagyon fontos győzelem és egy jó tapasztalat volt ez a mérkőzés.

„Le kell vonnunk a tanulságot, hogy az ilyen esetekben, hogy tudjuk megtartani a dominanciánkat, és elérni azt, hogy ne kelljen izgulni a legvégén. Rendkívül értékes győzelmet arattunk. A meccs előtt tíz újjal kaptunk volna egy ilyen eredmény után, ezért értékeljük, hogy sikerült. Jó tapasztalat volt ez mérkőzés a csapat számára. Köszönöm a szurkolóinknak a buzdítást és gratulálok a fiúknak.” - zárta a DAC mestere.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.