2022. november 13., 15:23

Adrian Guľa: Nagyra becsüljük a győzelmet

Mint arról tegnap beszámoltunk, a DAC a hajrában gyűjtötte be a három pontot a Trencsén otthonában és ideiglenesen a tabella élére állt. A sárga-kékek tíz bajnoki óta nem szenvedtek vereséget. A lefújást követően Adrian Guľa is értékelt.

Adrian Guľa
Fotó: dac1904.sk

Sorozatban tizedik bajnoki mérkőzésén is veretlen maradt a dunaszerdahelyi DAC, ezúttal a Trencsén otthonából hozták el Kalmárék a nagyon fontos három pontot.

A győzelemnek köszönhetően pedig átvették a vezetést a tabellán,

ezzel nyomást helyeztek a címvédő Slovanra a sárga-kékek. A csallóközi alakulat hiába játszott emberelőnyben, csak a 84. percben sikerült megtörniük a Trencsén ellenállását, a végén pedig egy négyest rámoltak be Csák Máté vára alatt. A mérkőzést követően a DAC mestere is értékelt.

„Örülünk a győzelemnek, és gratulálok a fiúknak, hogy egy kiváló ellenféllel szemben sikerült gól nélkül lehozniuk a mérkőzést, és nyerni. Sikerült fegyelmezettnek maradnunk, koncentráltak voltunk, és a végén behúztuk a meccset.

Köszönjük a szurkolóinknak a támogatást, akik nagyon nagy számban kísértek ma el bennünket. Nagyon értékes győzelmet arattunk.

A Trencsén nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Az első félidő fontos mozzanata volt, hogy Blackman a gólvonalról vágta ki a kapunkba tartó labdát, és ezzel játékban tartott bennünket.” - kezdte értékelését Adrian Guľa.

A DAC 47 esztendős vezetőedzője továbbá kiemelte: nem látszott a hazaiak játékán, hogy kevesebben lennének a pályán, hiszen aktívak voltak. Guľa mester szerint türelmetlenek is voltak, de örül annak, hogy sikerült végül begyűjteniük a három pontot.

„A második félidőben türelmesebbnek kellett lennünk és pontosabbnak.

A kiállítások ellenére sem éreztük azt, hogy a hazaiak kevesebben lennének a pályán, mert továbbra is aktívak voltak,

és jól blokkolták a támadásainkat. Mindezt azért, mert türelmetlenek voltunk, de szerencsére összejött az áttörés, és nagyarányú győzelmet arattunk. Hasonló érzéseket éltünk át mi is ellenük otthon, ez benne van a fociban. Nagyra becsüljük a győzelmet.” - zárta értékelését a DAC vezetőedzője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.